Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Οι ΗΠΑ έσπασαν το φράγμα των 700.000 νεκρών από κορονοϊό – τώρα πεθαίνουν μαζικά οι ανεμβολίαστοι
[Protagon]: Οι ΗΠΑ έσπασαν το φράγμα των 700.000 νεκρών από κορονοϊό – τώρα πεθαίνουν μαζικά οι ανεμβολίαστοι

[Protagon]: Οι ΗΠΑ έσπασαν το φράγμα των 700.000 νεκρών από κορονοϊό – τώρα πεθαίνουν μαζικά οι ανεμβολίαστοι

Την Παρασκευή οι ΗΠΑ πέρασαν το μακάβριο ορόσημο των 700.000 θανάτων από κορονοϊό, έναν αριθμό, που όπως παρατήρησαν οι New York Times, λίγοι θα περίμεναν όταν πριν από αρκετούς μήνες τα εμβόλια έγιναν διαθέσιμα για όλους. Ομως παρά τους εμβολιασμούς, οι Αμερικανοί συνεχίζουν να πεθαίνουν· απλώς τώρα πεθαίνουν εκεί όπου ο κόσμος δεν εμβολιάστηκε, για θρησκευτικούς, πολιτικούς (βλέπε Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) ή άλλους λόγους, που συχνά εξάλλου αλληλοκαλύπτονται.

Η έρευνα των New York Times για το θλιβερό ορόσημο των 700.000 θυμάτων από την Covid-19 στις ΗΠΑ είναι αποκαλυπτική: η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών που πέθαναν κατά τους πρόσφατους μήνες από την Covid-19, όταν δηλαδή υπήρχαν πια τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson, δεν είχαν εμβολιαστεί, με τους περισσότερους θανάτους να καταγράφονται στον υπερσυντηρητικό Νότο.

Η νέα και ανησυχητική αύξηση των θανάτων στη διάρκεια του καλοκαιριού σημαίνει ότι η επιδημία του κορονοϊού είναι η πιο θανατηφόρα στην ιστορία των ΗΠΑ, επισημαίνει η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της, ενώ επικαλούμενη στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) τονίζει ότι από τους 100.000 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα μέσα Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, μόνον 2.900 ήταν εμβολιασμένοι, δηλαδή ποσοστό 2,9%.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα η πανδημία «χτυπάει» κυρίως τις πολιτείες του αμερικανικού Νότου, όπου το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι χαμηλότερο συγκριτικά με τις Βόρειες περιοχές, οι οποίες επλήγησαν περισσότερο κατά τα πρώτα κύματα.

Όπως σημειώνεται από τις 16 Ιουνίου η πολιτεία του Μισισιπή, όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων δεν υπερβαίνει το 45%, έχει καταγράψει σχεδόν 80 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!