Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: ΗΠΑ: «Επενδύστε στις τεχνολογίες όπως οι Κινέζοι για να μην χάσουμε την πρωτιά»
[Protagon]: ΗΠΑ: «Επενδύστε στις τεχνολογίες όπως οι Κινέζοι για να μην χάσουμε την πρωτιά»

[Protagon]: ΗΠΑ: «Επενδύστε στις τεχνολογίες όπως οι Κινέζοι για να μην χάσουμε την πρωτιά»

Με ταχύτατα βήματα φτάνει τις ΗΠΑ η Κίνα, στο θέμα της τεχνητής νοημοσύνης και αναμένεται να την ξεπεράσει σύντομα, αν οι Αμερικανοί δεν λάβουν τα μέτρα τους, προειδοποίησε ο Ερικ Σμιντ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google.

Σε έκθεση που ετοίμασε για το Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο επιτροπή ειδικών υπό την προεδρία του, αναφέρεται ότι αν οι ΗΠΑ δεν επενδύσουν σε τεχνολογίες – κλειδιά και δεν ενσωματώσουν πλήρως την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) στις ένοπλες δυνάμεις, θα υποστούν σοβαρές συνέπειες, όπως είπε στο Axios .

Η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των ΗΠΑ ενέκρινε την έκθεση 750 σελίδων, η οποία συντάχθηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Σμιντ ήταν επικεφαλής 15 ειδικών, με στελέχη των Oracle, Microsoft, Amazon και άλλων εταιρειών.

Η επιτροπή συμπέρανε ότι η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή των ΗΠΑ στο οικονομικό και στρατιωτικό μέτωπο.

«Η Κίνα διαθέτει τη δύναμη, το ταλέντο και την φιλοδοξία για να ξεπεράσει τις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης την επόμενη δεκαετία, αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα», αναφέρεται στην έκθεση.

Οι υπόλοιπες τεχνολογίες που απαιτούν σημαντικές επενδύσεις από τους Αμερικανούς ώστε να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία τους, είναι οι κβαντικοί υπολογιστές, η ρομποτική, η τρισδιάστατη εκτύπωση και το 5G.

«Δεν χρειάζεται να κηρύξουμε πόλεμο στην Κίνα ούτε να ξεκινήσουμε Ψυχρό Πόλεμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!