Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: ΗΠΑ: Οι αγωγές επέβαλαν σιωπή στα φιλοτραμπικά media
[Protagon]: ΗΠΑ: Οι αγωγές επέβαλαν σιωπή στα φιλοτραμπικά media

[Protagon]: ΗΠΑ: Οι αγωγές επέβαλαν σιωπή στα φιλοτραμπικά media

Αν δεν υπάρχουν προσφυγές σε πολιτικά δικαστήρια έπειτα από τη διενέργεια εκλογών, στις ΗΠΑ ιδίως, το σιρόπι δεν δένει, ούτε φουσκώνει το γλυκό. Αυτές τις ημέρες το ζήτημα που διεκδικεί μερίδιο από το ενδιαφέρον του αμερικανικού κοινού είναι οι αγωγές που έχουν ασκήσει οι δύο εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία της 3ης Νοεμβίου, η Smartmatic και η Dominion Voting Systems.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που παράγουν ειδικό λογισμικό διαχείρισης εκλογών. Το προϊόν τους χρησιμοποιήθηκε στις εκλογές που ανέδειξαν πρόεδρο τον Τζο Μπάιντεν.

Η πρώτη ζητάει από το δίκτυο Fox (Fox News και Fox Business) 2,7 δισ. δολάρια και η δεύτερη ζητάει από δύο δικηγόρους του Τραμπ, τον Ρούντι Τζουλιάνι και τη Σίντνεϊ Πάουελ, 1,3 δισ. δολάρια. Και οι δύο επιχειρηματικοί όμιλοι επικαλούνται τη συκοφάντηση και τη ζημία που υπέστησαν, πρώτον, από τις καταγγελίες του επιτελείου Τραμπ και του ιδίου περί νοθείας των προεδρικών εκλογών και, δεύτερον, από την αναπαραγωγή αυτών των ψευδών στα «φιλοτραμπικά» δίκτυα.

Το Fox έσπευσε να φιμώσει τον παρουσιαστή του Λου Ντομπς, ενώ έβαλε και τους συναδέλφους του να διαβάσουν μία περίτεχνα διατυπωμένη ανακοίνωση των νομικών συμβούλων του δικτύου ότι «οι ισχυρισμοί περί εκλογικής νοθείας δεν βασίστηκαν σε κανένα αποδεικτικό στοιχείο». Σημειωτέον ότι τα media που υποστήριζαν τον απελθόντα πρόεδρο, συνέχισαν να μεταδίδουν τα περί νοθείας ακόμη και όταν οι ισχυρισμοί του απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι από τα δικαστήρια.

Αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο της οικονομικής καταστροφής τους, τα δεξιά δίκτυα ειδήσεων έχουν αλλάξει πλέον γραμμή πλέυσης: το Newsmax συνεχίζει μεν να υποστηρίζει τον Τραμπ, ωστόσο επαναλαμβάνει συνεχώς ότι δεν έχει στοιχεία που να υποστηρίζουν τη νοθεία. Η φράση «κλεμμένες εκλογές» κόβεται προτού καν την ξεστομίσει κάποιος θερμόαιμος καλεσμένος κάποιου από τα εκατοντάδες τοκ σόου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!