Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Υπ. Εξωτερικών: Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος
[Protagon]: Υπ. Εξωτερικών: Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος

[Protagon]: Υπ. Εξωτερικών: Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος

Με μια λιτή ανακοίνωση 34 λέξεων το υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθάρισε το Σάββατο ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος.

Το υπουργείο κάνει λόγο για fake news και διαμηνύει ότι η κυβέρνηση ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: «Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε Ελληνικό έδαφος. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ολα ξεκίνησαν από δημοσιεύματα στις σκανδαλοθηρικές βρετανικές εφημερίδες Daily Mail και Sun, τα οποία μεγέθυναν ένα θέμα που προέκυψε από μια αλλαγή της κοίτης του ποταμού.

Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, τουρκικές δυνάμεις εμφανίζονται να έχουν προωθηθεί εδώ και λίγες μέρες σε ελληνικό έδαφος στον νότιο Εβρο, στη θέση Μελισσοκομείο.

Η θέση βρίσκεται σε σημείο το οποίο πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα. Εκεί, σύμφωνα με τα βρετανικά έντυπα, βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες 35 άτομα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της γείτονος. Μάλιστα φέρονται να έχουν στρατοπεδεύσει και έχουν σηκώσει μια τουρκική σημαία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!