Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Υπ. Ανάπτυξης: Τι ισχύει για το take away με τους καφέδες
[Protagon]: Υπ. Ανάπτυξης: Τι ισχύει για το take away με τους καφέδες

[Protagon]: Υπ. Ανάπτυξης: Τι ισχύει για το take away με τους καφέδες

Ο αιφνιδιασμός, του αιφνιδιασμού, τον αιφνιδιασμό, ω αιφνιδιασμέ!

Το πρωί του Σαββάτου ο Αδωνις Γεωργιάδης βγήκε και είπε , στον ΣΚΑΪ, ότι λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου, στις «κόκκινες» περιοχές όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη, στη μισή Ελλάδα δηλαδή πληθυσμιακά, θα απαγορεύεται τα Σαββατοκύριακα το take away από τα καταστήματα εστίασης.

Μπροστά στην προφανή αιφνιδιαστική ανατροπή των συνηθειών και των σχεδιασμών καταναλωτών και επιχειρηματιών —πολλοί δεν έχουν ανεπτυγμένο δίκτυο διανομέων και δεν μπορούν να απευθυνθούν στις διαδικτυακές πλατφόρμες που παίρνουν προμήθεια για τις υπηρεσίες τους— ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε λίγο έπειτα ότι το μέτρο θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αλλά τελικά υπήρξε νέα, επίσημη διευκρίνιση από το υπουργείο Ανάπτυξης, που αποσαφήνισε ότι η απαγόρευση του take away από τα εστιατόρια θα ισχύσει τελικά από την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου! Ας σημειωθεί ότι ΦΕΚ δεν είχε ακόμα εκδοθεί, επομένως μπορεί να περιμένουμε και άλλες ανατροπές.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης δόθηκαν και διευκρινίσεις για την πώληση καφέ μέσω της διαδικασίας παραλαβής από το κατάστημα (take away). Μπροστά στον κίνδυνο οι επιχειρήσεις που πωλούν καφέ να τεθούν αυτομάτως χωρίς δουλειά τα Σαββατοκύριακα, ανακοινώθηκε ότι τελικά απαγορεύεται η πώληση ροφημάτων καφέ από τις επιχειρήσεις αρτοζαχαροπλαστείων, φούρνων και λοιπών επιχειρήσεων όπου η πώληση καφέ δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου απαγορεύεται μόνο στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!