Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ινδία: Εκοψαν το Ιντερνετ για να μπλοκάρουν τα… e-σκονάκια
[Protagon]: Ινδία: Εκοψαν το Ιντερνετ για να μπλοκάρουν τα… e-σκονάκια

[Protagon]: Ινδία: Εκοψαν το Ιντερνετ για να μπλοκάρουν τα… e-σκονάκια

Ενα ολόκληρο κρατίδιο στην Ινδία, το Ρατζαστάν, έμεινε την Κυριακή χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο για 12 ώρες προκειμένου να διεξαχθούν εξετάσεις χωρίς παρανομίες και διαρροές.

Για να κυλήσουν όλα όπως πρέπει, η κυβέρνηση του κρατιδίου των 68 εκατ. κατοίκων διέκοψε εντελώς την πρόσβαση στο Διαδίκτυο από τις 6 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Το μέγεθος της εξέτασης προκαλούν δέος: περίπου 1,6 εκατ. υποψήφιοι πήραν μέρος σε 4.000 σημεία στο κρατίδιο στην εξέταση που πιστοποιεί την ικανότητα των δασκάλων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κρατίδιο έκοψε την πρόσβαση με το πρόσχημα των εξετάσεων, γράφει το Quartz , αλλά δεν είναι και η μόνη κρατική αρχή που προχωρά σε παρόμοιες ενέργειες μέσα ή έξω από την Ινδία. Η δικαιολογία είναι η αποτροπή διάδοσης fake news ή οι διαρροές των θεμάτων.

Νέκρωσαν οι επικοινωνίες…

Ο στόχος ίσως επιτυγχάνεται αλλά σε βάρος των πολιτών και των επιχειρήσεων που βλέπουν τη δραστηριότητά τους να παγώνει χωρίς Ιντερνετ. Πολύ περισσότερο σε εποχές πανδημίας όπου είναι κρίσιμη η άμεση πρόσβαση στην πληροφορία. Ακτιβιστές σημειώνουν, ακόμη, ότι το μέτρο είναι και νομικά αδικαιολόγητο γιατί η διακοπή πρόσβασης δεν γίνεται για έκτακτο λόγο δημοσίου συμφέροντος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!