Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Η «Ημέρα Ανεξαρτησίας» του Σπρίνγκστιν
[Protagon]: Η «Ημέρα Ανεξαρτησίας» του Σπρίνγκστιν

[Protagon]: Η «Ημέρα Ανεξαρτησίας» του Σπρίνγκστιν

«Οταν ήμουν νέος και αναζητούσα μία φωνή για να αφηγηθώ τις ιστορίες μου, επέλεξα τη φωνή του πατέρα μου. Ο πατέρας μου ήταν συγχρόνως ο ήρωάς μου και ο μεγαλύτερος εχθρός μου. Η μητέρα μου ήταν άλλη ιστορία εντελώς. Εκπροσωπούσε πάντα την καλοσύνη, την αισιοδοξία, την ευγένεια. Με έκανε να καταλάβω πρώτη φορά πόσο σημαντικό είναι να νιώθεις περήφανος για κάποιον που αγαπάς».

Με αυτά τα λόγια είχε αναφερθεί, προ ολίγων ετών, ο Μπρους Σπρίνγκστιν στη σχέση του με τους γονείς του: τη δοτική μητέρα του, Aντέλ Αν, που ήταν πάντα δίπλα του, και τον αυστηρό, απόμακρο και ενίοτε σκληρό πατέρα του, Ντάγκλας, με τον οποίο είχε σχέση (μικρής) αγάπης και (μεγάλης) απέχθειας.

Προτού, ωστόσο, κάνει αυτές τις αποκαλύψεις για τους γονείς του, το «Αφεντικό», όπως τον αποκαλούν, είχε γράψει, με έναν αρκούντως κρυπτικό τρόπο είναι η αλήθεια, ένα ολόκληρο τραγούδι αφιερωμένο στον πατέρα του.

Το τραγούδι αυτό είχε τον τίτλο «Independence Day», μόνο που δεν αναφερόταν στην «Ημέρα Ανεξαρτησίας» των ΗΠΑ, την 4η Ιουλίου, αλλά στην προσωπική του ανεξαρτησία από την πατρική επιρροή και σκέπη.

Το τραγούδι (ένα από τα 20 κομμάτια του άλμπουμ «The River» που κυκλοφόρησε το 1980) γράφτηκε το 1977 αλλά δεν κατάφερε να συμπεριληφθεί στο άλμπουμ «Darkness On The Edge Of Town» του 1978, καθώς ο Μπρους αισθάνθηκε ότι το άλμπουμ δεν χρειαζόταν άλλο ένα τραγούδι με θέμα τη σχέση πατέρα-γιου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!