Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Οικονόμου: Ποιος περιορισμός των συγκεντρώσεων; Πρόκειται για «άνοιγμα»
[Protagon]: Οικονόμου: Ποιος περιορισμός των συγκεντρώσεων; Πρόκειται για «άνοιγμα»

[Protagon]: Οικονόμου: Ποιος περιορισμός των συγκεντρώσεων; Πρόκειται για «άνοιγμα»

Η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση ως την 1η Φεβρουαρίου των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων προκάλεσε αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα κόμματα της Αριστεράς , που επικρίνουν την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει την πανδημία ως θέμα δημόσιας τάξης· όμως από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όλο αυτό περιγράφεται ως μια μεγάλη παρεξήγηση: ο Λευτέρης Οικονόμου ουσιαστικά μίλησε για «απελευθέρωση» των συγκεντρώσεων και όχι περιορισμό!

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε κατ’ αρχάς τις διευκρινίσεις της Αστυνομίας ότι η απαγόρευση δεν ελήφθη με αφορμή τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και ειδικότερα με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη, ούτε για την προσέλευση των πολιτών στην αγορά.

Εξήγησε δε ότι από τον περασμένο Μάιο ίσχυαν απαγορεύσεις για σοβαρούς λόγους δημόσιας υγείας και για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούσαν την αναστολή ή τον περιορισμό στα 9 ή 50 άτομα άτομα, (αναλόγως της κατάστασης) των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων όπως προβλέπονται στο άρθρο 11 του Συντάγματος.

Σημειώνεται ότι στα ΦΕΚ για την εφαρμογή του δεύτερου lockdown τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά και στο τελευταίο της 23ης Ιανουρίου 2021, σχετικά με τις συναθροίσεις, αναφέρεται:

«Αναστέλλονται συναθροίσεις/δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος και του ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!