Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Οικονόμου: Καλοδεχούμενη μία πρόταση μομφής για τη ΔΕΗ, αν τολμά ο κ. Τσίπρας
[Protagon]: Οικονόμου: Καλοδεχούμενη μία πρόταση μομφής για τη ΔΕΗ, αν τολμά ο κ. Τσίπρας

[Protagon]: Οικονόμου: Καλοδεχούμενη μία πρόταση μομφής για τη ΔΕΗ, αν τολμά ο κ. Τσίπρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου πέταξε το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσιπρά, αν τολμά, να υποβάλει πρόταση μομφής για το θέμα της ΔΕΗ.

«Η πρόταση μομφής θα είναι καλοδεχούμενη. Ελπίζουμε να το τολμήσουν, γιατί θα είναι ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά με στοιχεία και αριθμούς για το πότε η ΔΕΗ ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, τίνος η πολιτική την οδήγησε στα όρια κατάρρευσης, ποια περίοδο άξιζε 300 εκατ. ευρώ και πότε η αποτίμηση έφτασε τα 2 δισ, ευρώ, πότε έχανε 2,8 εκατ. ευρώ την ημέρα, ποιες πολιτικές την οδήγησαν στην απαξία», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει σήμερα στη Βουλή -κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτηση 56 βουλευτών του- πρόταση μομφής για τη ΔΕΗ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για διαφορά αντίληψης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη της χώρας και τη θωράκιση των συμφερόντων των καταναλωτών, τονίζοντας παράλληλα ότι σε μία πιθανή πρόταση μομφής θα δοθούν ουσιαστικά «απαντήσεις σε κραυγές που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Οπως υπογράμμισε, δεν μπορεί να ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση ξεπουλά τη ΔΕΗ όταν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έγινε με τη μετοχή στα οκτώ ευρώ και από τη στιγμή πο το κράτος θα έχει το ισχυρό ποσοστό μειοψηφίας 35%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!