Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Οικονόμου: Εθνική επιτυχία – συμφωνία στρατηγικής αναβάθμισης της Ελλάδας
[Protagon]: Οικονόμου: Εθνική επιτυχία – συμφωνία στρατηγικής αναβάθμισης της Ελλάδας

[Protagon]: Οικονόμου: Εθνική επιτυχία – συμφωνία στρατηγικής αναβάθμισης της Ελλάδας

Τεράστια εθνική επιτυχία χαρακτήρισε την υπογραφή της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας (και συνδρομής) Ελλάδος – Γαλλίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, εκτιμώντας ότι με τη συμφωνία Μητσοτάκη – Μακρόν η Ελλάδα αναβαθμίζεται στρατηγικά.

«Κατ’ αρχήν πρόκειται για μια τεράστια εθνική επιτυχία, που οφείλεται σε μια καλή προετοιμασία και στη γρήγορη αντίδραση και τα πολύ γρήγορα αντανακλαστικά της ελληνικής κυβέρνησης, στην αντίληψη του έλληνα πρωθυπουργού για τη μεγάλη γεωπολιτική εικόνα, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις», σημείωσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ. Οικονόμου.

«Και αυτό -συνέχισε- είναι σημαντικό να το υπογραμμίζουμε. Όλα αυτά έχουν πίσω τους μία προετοιμασία, έχουν μια πάρα πολύ καλή δουλειά στο τι ζητάς, τι θέλεις, τι διαπραγματεύεσαι, τι υπάρχει στην αγορά, τι απαντά στις ανάγκες της χώρας, αλλά, χωρίς αμφιβολία, η αντίληψη του πρωθυπουργού για τις αλλαγές που έγιναν στη διεθνή σκηνή με την τελευταία εξέλιξη που αφορά την Αμερική, την Αυστραλία και τη Βρετανία, έπαιξε τον ρόλο της στην επιτάχυνση αυτής της συμφωνίας και στην ολοκλήρωσή της στη μορφή που απέκτησε», εξήγησε. Επεσήμανε ότι μιλάμε για μια συμφωνία «που συνιστά για τη χώρα μια τεράστια στρατηγική αναβάθμιση».

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σημείωσε επίσης την πρόβλεψη της συμφωνίας περί αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, σε περίπτωση επίθεσης από ξένη χώρα πέρα και πάνω από τις υπόλοιπες συμφωνίες ή υποχρεώσεις που έχουν σε οιονδήποτε διεθνή οργανισμό συμμετέχουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!