Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ο Οικονόμου επαναλαμβάνει: Δεν κλείνουμε, δεν πάμε σε lockdown, ενισχύουμε ΕΣΥ και εμβολιαστική κάλυψη
[Protagon]: Ο Οικονόμου επαναλαμβάνει: Δεν κλείνουμε, δεν πάμε σε lockdown, ενισχύουμε ΕΣΥ και εμβολιαστική κάλυψη

[Protagon]: Ο Οικονόμου επαναλαμβάνει: Δεν κλείνουμε, δεν πάμε σε lockdown, ενισχύουμε ΕΣΥ και εμβολιαστική κάλυψη

Δεν θα πάμε σε lockdown, συνεχίζουμε την προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και την ενίσχυση του ΕΣΥ, ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη.

Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Οικονόμου, έχει χαράξει μια στρατηγική για την ανάσχεση της πανδημίας, με στόχο να παραμείνουν ανοικτές και πλήρως λειτουργικές η κοινωνία, η εκπαίδευση και η οικονομία, να ελεγχθεί κατά το μάλλον η διασπορά του ιού και να περιοριστούν οι ανθρώπινες απώλειες. Απώλειες που θα ήταν σαφώς λιγότερες εάν είχε μεγιστοποιηθεί το ποσοστό εμβολιασμού.

Η στρατηγική μας, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατατείνει στην ταυτόχρονη αντιμετώπιση των αλληλοεξαρτώμενων ζητημάτων που εγείρονται, και αναπτύσσεται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις:

Πρώτον: Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής καινούργιου lockdown.

Δεύτερον: Καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο με την πρώτη όσο και με την τρίτη την αναμνηστική δόση. Στην Ελλάδα ήμασταν οι πρώτοι που ανοίξαμε την 3η δόση και από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που καθιστούμε την αναμνηστική δόση ως προϋπόθεση προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι οι συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω.

Τρίτον: Ενισχύεται συνεχώς το ΕΣΥ, με κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές και με ιδιώτες γιατρούς, αλλά και με την προσθήκη από σήμερα, στη δύσκολη αυτή μάχη, των μονοκλωνικών φαρμάκων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!