Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Οικονόμου: Δεν συζητάμε τώρα επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών
[Protagon]: Οικονόμου: Δεν συζητάμε τώρα επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

[Protagon]: Οικονόμου: Δεν συζητάμε τώρα επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Το ενδεχόμενο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες ομάδες, πέραν των υγειονομικών, των εργαζομένων σε ΜΑΦ και των στελεχών της ΕΜΑΚ, απέκλεισε στην παρούσα φάση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Κατά την ενημέρωση των συντακτών την Τρίτη επισήμανε ότι «όλη μας η προσοχή αυτή τη στιγμή είναι στην εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν και έχουν εξαγγελθεί για τη διασφάλιση της δια ζώσης λειτουργίας στην εκπαίδευση, για να αναχαιτίσουμε την περαιτέρω επέλαση του κορονοϊού.

» Η επέκταση της υποχρεωτικότητας μια επιλογή διαθέσιμη ανάλογα με την εξέλιξη του ρυθμού των εμβολιασμού και των μεγεθών θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι άμεσο» διευκρίνισε.

«Στα σχολεία χθες έγινε το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την αποκατάσταση της εκπαίδευσης στην πληρότητά της» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην περίπτωση κρούσματος όλοι οι μαθητές του τμήματος εκτός των εμβολιασμένων θα κάνουν 4 τεστ την εβδομάδα εκείνη δωρεάν. Δύο εργαστηριακά rapid και δυο αυτοδιαγνωστικά τεστ κάθε εβδομάδα. Όσοι μαθητές κάθονται κοντά στο συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν 7 δωρεάν τεστ, ένα τεστ την ημέρα. Η χώρα μας εφαρμόζει εξαιρετικά αυξημένους εργαστηριακούς και κλινικούς ελέγχους και σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας που εξακολουθούν να ισχύουν (υποχρεωτική χρήση μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμοί) έχουμε στόχο την διασφάλιση της δια ζώσης λειτουργίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!