Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ιερώνυμος: Βρήκαμε λύση αλλά δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό
[Protagon]: Ιερώνυμος: Βρήκαμε λύση αλλά δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό

[Protagon]: Ιερώνυμος: Βρήκαμε λύση αλλά δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Από τη συζήτηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο εκδήλωσης προκύπτει ότι βρέθηκε λύση για τις λειτουργίες του Πάσχα, επισήμανε ο Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Για να αποκαλύψει στη συνέχεια «φόρα παρτίδα» αυτό που και η κυβέρνηση σκέφτεται αλλά δεν το λέει ακόμη ανοικτά: ότι ότι «δεν θα είναι εφικτό να κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας».

«Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος για το Πάσχα και τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών.

Επ’ αυτού, διευκρίνισε ότι «το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (ενν. για τη μετάδοση του ιού) κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Αναφορικά με την περιφορά του Επιταφίου, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε γνωστό ότι «θα γίνει γύρω από τον ναό».

Οι δηλώσεις του έγιναν στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!