Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ιερά Σύνοδος: «Ναι» στον εμβολιασμό, οι πιστοί να ακούν την επιστήμη
[Protagon]: Ιερά Σύνοδος: «Ναι» στον εμβολιασμό, οι πιστοί να ακούν την επιστήμη

[Protagon]: Ιερά Σύνοδος: «Ναι» στον εμβολιασμό, οι πιστοί να ακούν την επιστήμη

Με εγκύκλιο προς τους ναούς, η οποία θα διαβαστεί την Κυριακή, η Ιερά Σύνοδος συνιστά στους πιστούς να εμβολιαστούν, τονίζοντας ότι το εμβόλιο είναι απόλυτα σύμφωνο με τη διδασκαλία της Εκκλησίας.

Η προτροπή έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης την περασμένη εβδομάδα του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Σε ανακοίνωσή τους οι ιεράρχες είχαν προαναγγείλει την έκδοση της εγκυκλίου.

Η Εκκλησία εμπιστεύεται την κοινότητα των ιατρών η οποία αγωνίζεται νυχθημερόν για την απαλλαγή από την πανδημία, τονίζει η εγκύκλιος.

«Με τον φωτισμό του Θεού και την επίπονη προσπάθεια των επιστημόνων ερευνητών, η ανθρωπότητα έχει πλέον στην διάθεσή της το εμβόλιο, το οποίο είναι ικανό να υψώσει τείχος στην εξάπλωση της πανδημίας. Η ελπίδα έχει ανατείλει για επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά, κυρίως, για την ανεμπόδιστη συμμετοχή στα Θεία Μυστήρια της Εκκλησίας μας, με κορύφωση την Κοινωνία όλων μας κατά το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας», αναφέρεται.

Οι πιστοί καλούνται να ακούν τη φωνή της επιστημονικής κοινότητας, η οποία με υψηλό αίσθημα ευθύνης ενημερώνει τους πολίτες. Ο Δημιουργός για να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων από τις ασθένειες μάς χάρισε την ιατρική επιστήμη και τα φάρμακα, αναφέρεται ακόμη και υπενθυμίζει ότι στην Καινή Διαθήκη ο ίδιος ο Κύριος τονίζει την αναγκαιότητα της Ιατρικής Επιστήμης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!