Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ιατρικό οξυγόνο: Χώρες σε κατάσταση ασφυξίας
[Protagon]: Ιατρικό οξυγόνο: Χώρες σε κατάσταση ασφυξίας

[Protagon]: Ιατρικό οξυγόνο: Χώρες σε κατάσταση ασφυξίας

«Χωρίς ανάσα» λειτουργούν τα συστήματα Υγείας σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις ιατρικού οξυγόνου, εξαιτίας του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού.

Η Ενωση Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (Bureau of Investigative Journalism, ΕΕΔ) ανέλυσε τα δεδομένα που παρείχαν ο Συνασπισμός Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων «Κάθε Ανάσα Μετράει» (EBCC), η Path και η Πρωτοβουλία Κλίντον για την Πρόσβαση στην Υγεία (CHAI), προκειμένου να εντοπίσει τις χώρες που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο πλήρους εξάντλησης του αποθέματος οξυγόνου. Επιπλέον, μελέτησε δεδομένα που αφορούν τους ρυθμούς εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο, όπως γράφει ο Guardian .

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης, 19 κράτη σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Ινδία, η Αργεντινή, το Ιράν, το Νεπάλ, οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία, το Πακιστάν, η Κόστα Ρίκα, το Εκουαδόρ και η Νότια Αφρική, θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο, καθώς έχουν καταγράψει τεράστιες ανάγκες οξυγόνου από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα. Στις χώρες αυτές έχει εμβολιαστεί ποσοστό μικρότερο από το 20% του γενικού πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες ότι και άλλες χώρες της Ασίας, όπως το Λάος, βρίσκονται επίσης σε κίνδυνο, ενώ το ίδιο ισχύει και για χώρες της Αφρικής, όπως η Νιγηρία, η Αιθιοπία, το Μαλάουι και η Ζιμπάμπουε, που διαθέτουν πιο λιγότερο οργανωμένα συστήματα παράδοσης οξυγόνου, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και μια μικρή αύξηση της ζήτησης θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα.

Πολλές από τις χώρες αυτές, μάλιστα, αντιμετώπιζαν προβλήματα στις προμήθειες ιατρικού οξυγόνου πριν καν ξεκινήσει η πανδημία, εξηγεί η Λιθ Γκρίνσντεϊλ, συντονίστρια της EBCC.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!