Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ιαπωνία: «Επεσε» το σύστημα κρατήσεων για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού
[Protagon]: Ιαπωνία: «Επεσε» το σύστημα κρατήσεων για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

[Protagon]: Ιαπωνία: «Επεσε» το σύστημα κρατήσεων για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Τεχνικά προβλήματα αντιμετώπισε το σύστημα κρατήσεων για εμβολιασμό κατά της COVID-19 στην Ιαπωνία. Τα προβλήματα μάλιστα οδηγήσαν στην προσωρινή κατάρρευση του συστήματος με αποτέλεσμα να αυξηθεί η απογοήτευση για τον χειρισμό της κυβέρνησης στην αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Το διαδικτυακό σύστημα για την κράτηση εμβολίου «κράσαρε» σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων τμήματα του Τόκιο αλλά και στη δυτική πόλη Μινόο. Το δημόσιο δίκτυο NHK ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και έχει να κάνει με την αμερικανική εταιρεία λογισμικού που βασίζεται στο cloud Salesforce.com Inc.

Ο διευθυντής τεχνολογίας της Salesforce Πάρκερ Χάρις σημείωσε σε μήνυμά του στο Twitter ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει μια «σοβαρή διαταραχή», ενώ σε νεότερη ενημέρωσή του δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της εταιρείας έχουν στο μεγαλύτερο μέρος τους αποκατασταθεί.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες διαμαρτύρονται στα κοινωνικά δίκτυα υποστηρίζοντας ότι η κράτηση ραντεβού για εμβολιασμό δείχνει δύσκολο εγχείρημα για τους ηλικιωμένους.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας της Ασίας έχει αντιμετωπίσει πολλά τεχνικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού, από μια εφαρμογή ιχνηλάτησης των επαφών που αποτύγχανε να διαβιβάσει ζωτικής σημασίας πληροφορίες μέχρι μια βραδυκίνητη βάση δεδομένων που οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας έδειχναν απροθυμία να χρησιμοποιήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιαπωνία έχει εμβολιάσει μόνο το 2,8% του πληθυσμού της, το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των πλούσιων χωρών παρά τον φιλόδοξο στόχο της κυβέρνησης για την χορήγηση εμβολίου κατά της COVID-19 στα 36 εκατομμύρια ηλικιωμένους πολίτες της χώρας ως τον Ιούλιο που αναμένεται να αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!