Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ιαπωνία: Διάδοχος του Αμπε στο κόμμα (και την πρωθυπουργία) ο Γιοσιχίντε Σούγκα
[Protagon]: Ιαπωνία: Διάδοχος του Αμπε στο κόμμα (και την πρωθυπουργία) ο Γιοσιχίντε Σούγκα

[Protagon]: Ιαπωνία: Διάδοχος του Αμπε στο κόμμα (και την πρωθυπουργία) ο Γιοσιχίντε Σούγκα

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, στενός συνεργάτης και σύμμαχος του απερχόμενου πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε, εξελέγη τη Δευτέρα στην ηγεσία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP), γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για να αναλάβει την πρωθυπουργία έπειτα από την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο κοινοβούλιο.

Αναδείχτηκε με συντριπτική πλειοψηφία (377 ψήφοι σε σύνολο 534) έναντι των δύο αντιπάλων του, του πρώην υπουργού Εξωτερικών Φούμιο Κισίντα (89 ψήφοι) και του πρώην υπουργού Άμυνας Σιγκέρου Ισίμπα (68 ψήφοι).

Ο 71χρονος Σούγκα, ο οποίος υπηρέτησε την ιαπωνική κυβέρνηση από τη θέση του πανίσχυρου γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της σχεδόν εννεαετούς θητείας του Αμπε, δήλωσε ότι θα ακολουθήσει την συνταγή του προκατόχου του.

Τα Abenomics, όπως ονομάζουν στη Δύση το μείγμα πολιτικής που εφάρμοζε ο Αμπε, αφορούν τη νομισματική πολιτική, τις κυβερνητικές δαπάνες και τις μεταρρυθμίσεις. Ο Σούγκα πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει διπλωματική γραμμή που θα επικεντρωθεί στην συμμαχία για την ασφάλεια ΗΠΑ-Ιαπωνίας. Προέχει όμως η αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η εκλογή του Σούγκα στην ηγεσία του LDP ανοίγει τον δρόμο για να διαδεχθεί τον Σίνζο Αμπε στην πρωθυπουργία σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου που αναμένεται να γίνει την Τετάρτη.

Ο Σούγκα θα ασκήσει τα καθήκοντα του πρωθυπουργού ως το τέλος της θητείας της κυβέρνησης, τον Σεπτέμβριο του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!