Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: NN Hellas: Μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά
[Protagon]: NN Hellas: Μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά

[Protagon]: NN Hellas: Μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά

Η NN Hellas ανακοινώνει σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2020. Τα κυριότερα σημεία έχουν ως εξής:

  • H NN Hellas, αν και δραστηριοποιείται μόνο στους κλάδους ασφάλισης Ζωής και Υγείας, ανέβηκε στη 2η θέση ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων από την 3η το 2019, στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς. Αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη θέση της ως τη μεγαλύτερη πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα.
  • Τόσο τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα όσο και τα ακαθάριστα δεδουλευμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν, παρά την πανδημία COVID-19, ενώ η συνολική αγορά συρρικνώθηκε κατά 4%.
  • Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν περισσότερο από 50% , κατά 5.4 εκ. ευρώ σε σύγκριση με το 2019, και ανέρχονται σε 15.6 εκ. ευρώ.

Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2020 αυξήθηκαν κατά 4 εκ. ευρώ, φτάνοντας τα 471 εκ. ευρώ. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως τα ασφάλιστρα των προϊόντων Unit/Index-Linked και Υγείας, η οποία αντισταθμίστηκε εν μέρει από τα μειωμένα ασφάλιστρα συμβολαίων διαχείρισης συνταξιοδοτικών κεφαλαίων (DAF) λόγω εφάπαξ καταβολών το 2019, οι οποίες δεν επαναλήφθηκαν το 2020, και των χαμηλότερων ασφαλίστρων από παραδοσιακά προϊόντα, για τα οποία δεν εγγράφεται νέα παραγωγή. Τα ακαθάριστα δεδουλευμένα ασφάλιστρα σύμφωνα με τα ΔΠΧΑ αυξήθηκαν κατά 15%, από 403 εκ. ευρώ το 2019 σε 465 εκ. ευρώ το 2020.

Η αύξηση των κερδών προ φόρων οφείλεται σε νέες πωλήσεις, στη βελτίωση της διατηρησιμότητας του χαρτοφυλακίου και στη βελτίωση των περιθωρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!