Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: «Γρήγορες» selfies και μεγαλύτερη ασφάλεια σε αρχαιότητες – μουσεία
[Protagon]: «Γρήγορες» selfies και μεγαλύτερη ασφάλεια σε αρχαιότητες – μουσεία

[Protagon]: «Γρήγορες» selfies και μεγαλύτερη ασφάλεια σε αρχαιότητες – μουσεία

Οι επισκέπτες της Ακρόπολης το γνωρίζουν και το αξιοποιούν. Θα βγάλουν τις φωτογραφίες τους, θα τραβήξουν βίντεο και μπορούν πολύ γρήγορα και με πολύ καλή ποιότητα να ανεβάσουν την εμπειρία τους στα social media τους. Οι εικόνες και οι λέξεις κάνουν έτσι τον γύρο του κόσμου και συνεισφέρουν στο τουριστικό προϊόν χωρίς κάποιο κόστος για τον προϋπολογισμό του ΕΟΤ. Αυτό, το κόστος, το έχει αναλάβει η COSMOTE, που σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού παρέχει ήδη δωρεάν γρήγορη ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ σε συνολικά 13 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ ανακοίνωσαν μάλιστα την επέκταση της συνεργασίας αυτής, και συνολικά 25 σημαντικοί πολιτιστικοί χώροι σε όλη τη χώρα θα διαθέτουν WiFi.

Αποτελεί άλλωστε προτεραιότητα στην πολιτική του ΥΠΠΟ η υλοποίηση δράσεων προστιθέμενης αξίας και εξωστρέφειας σε συνέργεια με φορείς από το στενό και ευρύτερο Δημόσιο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα, όπως τόνισε η ίδια η Λίνα Μενδώνη .

Και δεν είναι βεβαίως μόνο τα εκατομμύρια post, stories και live στο Ιnstagram και στο Facebook (ή, οι δωρεάν κλήσεις στο viber, το skype και το whatsapp) το όφελος αυτής της συνεργασίας. Ούτε μόνο η εικόνα μιας χώρας σύγχρονης σε παροχές προς τους επισκέπτες και τους πολίτες της, που δίνει το “”free WiFi”. Είναι ότι ο καθένας μπορεί εύκολα να “κατεβάσει” και να αξιοποιήσει όποια εφαρμογή ή πληροφορία θέλει σχετικά με τον χώρο που επισκέπτεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!