Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Γούντι Αλεν: Δυστυχώς η ΤV κατανίκησε το σινεμά
[Protagon]: Γούντι Αλεν: Δυστυχώς η ΤV κατανίκησε το σινεμά

[Protagon]: Γούντι Αλεν: Δυστυχώς η ΤV κατανίκησε το σινεμά

Ποτέ δεν ησυχάζει ο Γούντι Αλεν.

Με «πατημένα» αισίως τα 85 χρόνια του, συνεχίζει να βρίσκεται πίσω από την κάμερα, να σκηνοθετεί, να δίνει οδηγίες, να κατευθύνει τους ηθοποιούς και τους υπόλοιπους συντελεστές των ταινιών του και –κυρίως– να παραμένει πνευματικά ανήσυχος.

Αλλά και ισόποσα απαισιόδοξος και οπαδός της πεσιμιστικής άποψης «ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης», όλα ντυμένα με τον υπαρξιακό μανδύα του πικρόχολου και κυνικού χιούμορ του.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι παραμένει πιστός στα ετήσια ραντεβού του στη μεγάλη οθόνη: ήδη από την 1η Οκτωβρίου παίζεται στις αίθουσες η νέα ταινία του, με τίτλο «Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν».

Ο ίδιος μίλησε για αυτήν αλλά και για πολλά ακόμη, όπως το πότε ακριβώς έγινε τόσο φύσει και θέσει απαισιόδοξος, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «7» της Corriere della Sera.

«Πάντα ήμουν (απαισιόδοξος), χωρίς μάλιστα να έχω έναν καλό λόγο να είμαι. Και μέχρι σήμερα δεν κατάφερα ποτέ να μάθω το γιατί έγινα έτσι», σημειώνει ο Αλεν.

«Ως παιδί πήγαινα στον κινηματογράφο για να ξεφύγω. Ηταν το μέσο διαφυγής μου. Ο κόσμος των ταινιών μου είναι ένας κόσμος που δεν είναι πραγματικός –στην πραγματικότητα, είναι πολύ καλύτερος από τον πραγματικό», επισημαίνει, προσθέτοντας ότι αυτό που βιώνουμε σήμερα με την πανδημία «αποτελεί έναν εφιάλτη για όλη την ανθρωπότητα».

Ξεκινώντας από την αέναη, ακόμα και εν μέσω κορονοϊού, αντιπαράθεση μεταξύ των ηλικιωμένων και των νέων, την αμφισβήτηση όλων των δεινών που πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, για τα τείχη που πρέπει να πέσουν και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, ο Αλεν θεωρεί ότι «πολλοί άνθρωποι εκεί έξω δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον ίδιο τους τον εαυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!