Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Γκορμπατσόφ: Mε τον Μπάιντεν ελπίζω σε επανεκκίνηση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας
[Protagon]: Γκορμπατσόφ: Mε τον Μπάιντεν ελπίζω σε επανεκκίνηση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας

[Protagon]: Γκορμπατσόφ: Mε τον Μπάιντεν ελπίζω σε επανεκκίνηση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας

Ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, απηύθυνε σήμερα Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν , έκκληση για «εξομάλυνση των σχέσεων» μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Ομως αυτό σημαίνει ότι κάτι πρέπει να κάνουμε, να δράσουμε ώστε να εξομαλύνουμε τις σχέσεις», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS .

«Πρέπει από κάπου να αρχίσουμε, δεν πρέπει να απομακρυνόμαστε. Πρέπει να μιλάμε ο ένας με τον άλλο, ώστε να γίνουν πιο ξεκάθαρες οι προθέσεις και οι ενέργειές μας», δήλωσε ο ηλικίας 89 ετών Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, αναφέροντας ως παράδειγμα την εμπειρία του όταν ηγείτο της Σοβιετικής Ένωσης.

«Θυμάμαι τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Τότε πολλοί και στη χώρα μας και πέραν του ωκεανού έλεγαν ότι στις σχέσεις με τις ΗΠΑ δεν θα βγει τίποτα. Ομως εμείς ξαναρχίσαμε τον διάλογο, συναντηθήκαμε σε επίπεδο κορυφής, μετά από μια εξαετή παύση. Και προχωρήσαμε σε κοινή ανακοίνωση», είπε.

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ υπογράμμισε ότι σ’ εκείνη ακριβώς τη συνάντηση κορυφής, με τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, «θέσαμε στόχους, που αφορούσαν τον πυρηνικό αφοπλισμό» και επανέλαβε την έκκληση να παραταθεί η ισχύς της συνθήκης New START για τον περιορισμό των στρατηγικών πυρηνικών όπλων που εκπνέει σε λίγες ημέρες, στις 5 Φεβρουαρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!