Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Η Google «ανέστησε» τα πόδια του Ιησού στον «Μυστικό Δείπνο» του Ντα Βίντσι
[Protagon]: Η Google «ανέστησε» τα πόδια του Ιησού στον «Μυστικό Δείπνο» του Ντα Βίντσι

[Protagon]: Η Google «ανέστησε» τα πόδια του Ιησού στον «Μυστικό Δείπνο» του Ντα Βίντσι

Εδώ και πάνω από 500 χρόνια, εκατομμύρια άνθρωποι παρατηρούσαν τον «Μυστικό Δείπνο», ένα από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης όλων των εποχών, μελετώντας τη σημασία κάθε ξεθωριασμένης πινελιάς ακόμα και όταν το αριστούργημα χειροτέρευε μπροστά στα μάτια τους.

Τώρα, ωστόσο, η τεχνολογία μπορεί να αποκαλύψει μυστικά και νέες λεπτομέρειες χάρη σε μια κάμερα Gigapixel που επιτρέπει στους θεατές να κάνουν ζουμ πιο κοντά από ποτέ σε εικόνες των μεγαλύτερων έργων τέχνης του κόσμου.

Μια ομάδα «art camera» πέρασε ώρες τραβώντας φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του πιο γνωστού πρώιμου αντιγράφου του έργου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε από τον Τζιανπετρίνο ή τον Μπολτράφιο, μαθητές και οι δύο του κορυφαίου Αναγεννησιακού ζωγράφου, και τώρα πια κατέχει η Βασιλική Ακαδημία Τεχνών (Royal Academy of Arts ) στο Λονδίνο.

Ο Ντα Βίντσι ζωγράφισε τον «Μυστικό Δείπνο» του στον τοίχο της τραπεζαρίας του μοναστηριού Σάντα Μαρία ντέλλε Γκράτσιε στο Μιλάνο στα τέλη του 15ου αιώνα (Wikipedia)

Ο Ντα Βίντσι ζωγράφισε τον «Μυστικό Δείπνο» του στον τοίχο της τραπεζαρίας του μοναστηριού Σάντα Μαρία ντέλλε Γκράτσιε στο Μιλάνο στα τέλη του 15ου αιώνα. Και το έργο του άρχισε πολύ γρήγορα να ξεθωριάζει επειδή ο καλλιτέχνης, αντί για την παραδοσιακή μέθοδο τοιχογραφίας, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια πειραματική τεχνική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!