Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τα «γυρνάει» ο Τσαβούσογλου: Τείνει χείρα φιλίας σε Ρώμη και Αθήνα
[Protagon]: Τα «γυρνάει» ο Τσαβούσογλου: Τείνει χείρα φιλίας σε Ρώμη και Αθήνα

[Protagon]: Τα «γυρνάει» ο Τσαβούσογλου: Τείνει χείρα φιλίας σε Ρώμη και Αθήνα

Είδε πως με τον τσαμπουκά (που ούτως ή άλλως είναι και τούρκικη λέξη) δεν βγάζει άκρη η Αγκυρα, οπότε αποφάσισε να το ρίξει στα γλυκόλογα και στις (ιταλιστί) γαλιφιές απευθυνόμενος στην Ιταλία.

Υπό τους… γλωσσολογικούς αυτούς όρους μπορεί να ερμηνευθεί η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του της Ιταλίας Λουίτζι ντι Μάιο, την Παρασκευή στην Αγκυρα.

Αρχικά, ο Τσαβούσογλου έτεινε χείρα φιλίας προς τη Ρώμη, λέγοντας ότι πολλές φορές λειτουργεί ως διαμεσολαβήτρια στις εντάσεις που δημιουργούνται στην περιοχή:

«Στον φίλο μου Λουίτζι ανέφερα πως στα ζητήματα αυτά, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους, κυρίως με την Ελλάδα. Διαπιστώσαμε πως η Ιταλία επιθυμεί δημιουργικό ρόλο και εμείς το αποδεχόμαστε αυτό. Η Ιταλία είναι δίκαιη, αντικειμενική και κάνει διαμεσολάβηση πολλές φορές».

Στη συνέχεια ο Τσαβούσογλου πήγε ένα βήμα παρά πέρα, χαιρετίζοντας την συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για τον καθορισμό της ΑΟΖ!

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμφωνία καθορισμού ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Τη θεωρούμε σημαντική για την περιοχή μας. Άρα, με τον διάλογο και τη διπλωματία, τα ζητήματα επιλύονται. Αντί να αγνοούν τα δικαιώματά μας ή να μην μας υπολογίζουν, μπορούν να μοιραστούν. Θα θέλαμε, η Ελλάδα να μας προσεγγίσει με την ίδια νοοτροπία».

Ντι Μάιο: «Να σταματήσει η παραβίαση του εμπάργκο όπλων, να φύγουν οι μισθοφόροι»

Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας πήρε αποστάσεις από τους χειρισμούς της Άγκυρας στη Λιβύη, τονίζοντας πως η χώρα του δίνει μεγάλη σημασία στην επιχείρηση «Ειρήνη», και ζήτησε να μπει τέλος στην παραβίαση του εμπάργκο όπλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!