Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Γιατί ο Τραμπ εμπιστεύτηκε «ελληνοαμερικανικό» φάρμακο
[Protagon]: Γιατί ο Τραμπ εμπιστεύτηκε «ελληνοαμερικανικό» φάρμακο

[Protagon]: Γιατί ο Τραμπ εμπιστεύτηκε «ελληνοαμερικανικό» φάρμακο

Μία δόση ενός κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων ήταν το πρώτο φάρμακο που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου , πρόκειται για ένα πειραματικό φάρμακο που παρασκευάζεται από την εταιρεία Regeneron. Μαζί με αυτό του χορηγήθηκαν βιταμίνες και γαστροπροστασία για το στομάχι.

«Η έγχυση πραγματοποιήθηκε χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες. Ο πρόεδρος παρουσιάζει αδυναμία, αλλά η διάθεσή του είναι καλή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του γιατρός του Τραμπ, o Σον Π. Κόνλεϊ.

Οπως γράφουν οι New York Times , το φάρμακο της Regeneron —πρόεδρος του ΔΣ και επιστημονικός διευθυντής της οποίας είναι ο ελληνικής καταγωγής Γιώργος Γιανκόπουλος (εδώ )— είναι ένα από τα υποψήφια για την αντιμετώπιση της Covid-19, που έχουν δείξει τα πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Εκτός από το συγκεκριμένο, ακόμη ένα φάρμακο της ίδιας κατηγορίας που έχει παρασκευάσει η φαρμακευτική εταιρεία Lilly, έχουν δείξει σε κλινικές δοκιμές μικρής κλίμακας ότι μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα του κορονοϊού στον οργανισμό και πιθανόν τον χρόνο νοσηλείας. Προϋπόθεση είναι, να χορηγηθούν μόλις διαγνωστεί ο ασθενής, δηλαδή στα πρώτα στάδια της διάγνωσης – πριν εξελιχθεί η νόσος Covid-19, ο ασθενής εκδηλώσει βαριά συμπτώματα και χρειαστεί νοσηλεία σε Εντατική.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το φάρμακο της Regeneron

Καθώς το φάρμακο δεν έχει λάβει ένδειξη για την Covid-19 και άδεια κυκλοφορίας, χορηγείται μόνο σε άτομα που συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές, ή σε όσους έχουν δοκιμάσει άλλες θεραπείες, οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα, διαδικασία που ονομάζεται παρηγορητική χρήση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!