Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Γιατί θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη η μετάλλαξη C.1.2 της Νοτίου Αφρικής;
[Protagon]: Γιατί θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη η μετάλλαξη C.1.2 της Νοτίου Αφρικής;

[Protagon]: Γιατί θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη η μετάλλαξη C.1.2 της Νοτίου Αφρικής;

Ενα νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε πρώτη φορά στη Νότιo Αφρική έχει ήδη προκαλέσει έντονη ανησυχία στους επιστημονικούς κύκλους. Μάλιστα, ειδικοί επισημαίνουν ότι η νέα παραλλαγή του κορονοϊού εμφανίζει ανησυχητικό αριθμό μεταλλάξεων.

Η C.1.2, όπως ονομάζεται προς το παρόν, εντοπίστηκε σε όλες τις επαρχίες της Νoτίου Αφρικής, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Μεταδοτικών Νοσημάτων της χώρας. Επίσης, όπως γράφει ο Guardian , εντοπίστηκε και σε ακόμη επτά χώρες σε Αφρική, Ευρώπη, Ασία και Ωκεανία.

Η C.1.2 τράβηξε την προσοχή των ειδικών επειδή, παρά τα χαμηλά ποσοστά στον πληθυσμό, φέρει μεταλλάξεις παρόμοιες με εκείνες που παρατηρούνται στις παραλλαγές ανησυχίας (VOC) ή ενδιαφέροντος (VOI), όπως η Δέλτα (Ινδίας) και η Αλφα (Βρετανίας), καθώς και κάποιες πρόσθετες μεταλλάξεις.

Τι γνωρίζουμε όμως μέχρι σήμερα για τη νέα μετάλλαξη που ενδέχεται να προκαλέσει αναστάτωση στη ζωή μας τους επόμενους μήνες;

Την έχει κατατάξει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στις μεταλλάξεις ανησυχίας ή ειδικού ενδιαφέροντος;

Προς το παρόν όχι. Το Εθνικό Ινστιτούτο Μεταδοτικών Νοσημάτων της Νοτίου Αφρικής συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την C.1.2 και να εξετάζει πώς συμπεριφέρεται. Μέχρι στιγμής το στέλεχος του ιού δεν πληροί τα κριτήρια του ΠΟΥ για να χαρακτηριστεί επικίνδυνο.

Οι παραλλαγές που εντείνουν την ανησυχία είναι αυτές που έχουν υψηλή μεταδοτικότητα ή μολυσματικότητα και παράλληλα έχουν μολύνει αρκετούς ανθρώπους σε διάφορα μέρη του πλανήτη, όπως η Δέλτα.

Γιατί υπάρχει τόση ανησυχία;

Η ιολόγος και λέκτορας Ανοσολογίας και Μολυσματικών Νοσημάτων στην Κεντρική Κλινική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, δρ Μέγκαν Στέιν, υποστηρίζει ότι αυτό οφείλεται στις συγκεκριμένες μεταλλάξεις που έχει το στέλεχος C.1.2.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!