Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Γιατί οι Ταλιμπάν μισούν τη Δύση: η θεωρία του Ζίζεκ
[Protagon]: Γιατί οι Ταλιμπάν μισούν τη Δύση: η θεωρία του Ζίζεκ

[Protagon]: Γιατί οι Ταλιμπάν μισούν τη Δύση: η θεωρία του Ζίζεκ

Οσον αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, την Τετάρτη η είδηση ήταν ότι οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν στις γυναίκες της χώρας να αθλούνται. Η είδηση της Τρίτης αφορούσε τον σχηματισμό της πρώτης «μεταβατικής» και κάθε άλλο παρά «περιεκτικής» κυβέρνησής τους στην οποία δεν συμμετέχει καμία γυναίκα ούτε εκπρόσωποι των διαφόρων εθνοτικών ομάδων με την σκληροπυρηνική πτέρυγα των νέων ηγεμόνων του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν, όπως ονομάζεται, πλέον, η χώρα, να έχει τον πρώτο λόγο.

Αναμένοντας, σίγουρα όχι με αισιοδοξία, τις εξελίξεις των επόμενων ημερών, ο Τζιανλούκα Μερκούρι, αρθρογράφος της Corriere della Sera, επέλεξε να στρέψει την προσοχή του στην ριζοσπαστική Αριστερά και στους θιασώτες της που «αμφισβητούν κάποιες από τις θεμελιώδεις αρχές της Δύσης». Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τον ιταλό δημοσιογράφο είναι η στάση της ριζοσπαστικής Αριστεράς απέναντι στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, όπως αυτές διαμορφώνονται, μετά την ήττα της Αμερικής, η οποία, ωστόσο, αποτελεί, συγχρόνως, ήττα για τις γυναίκες της χώρας.

Ο Μερκούρι παραθέτει στο κείμενό του όλα όσα τιτίβισε τη 16η Αυγούστου ο Γιάννης Βαρουφάκης, μία ημέρα μετά την ανακατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν: «Την ημέρα που ο φιλελεύθερος και νεοσυντηρητικός ιμπεριαλισμός ηττήθηκε μια για πάντα, οι σκέψεις του ΜέΡΑ25 βρίσκονται δίπλα στις γυναίκες του Αφγανιστάν. Η αλληλεγγύη μας πιθανότατα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για αυτές αλλά είναι το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε, τουλάχιστον προς ώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!