Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Γιατί πρέπει να μας νοιάζουν οι διακοπές ρεύματος στην Κίνα;
[Protagon]: Γιατί πρέπει να μας νοιάζουν οι διακοπές ρεύματος στην Κίνα;

[Protagon]: Γιατί πρέπει να μας νοιάζουν οι διακοπές ρεύματος στην Κίνα;

Αν μία πεταλούδα κουνήσει τα φτερά της στο Πεκίνο, στην Αθήνα έρχεται καταιγίδα, λέει –σε ελεύθερη απόδοση– η θεωρία του χάους. Αν όμως, ένας Κινέζος στις βορειοανατολικές πόλεις Σενγιάνγκ και Νταλιάν (των 13 εκατ. κατοίκων) δεν μπορεί να ανάψει τον θερμοσίφωνά του επειδή δεν έχει ρεύμα, τι μπορεί να συμβεί χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά;

Την απάντηση δίνουν οι οικονομολόγοι, που προειδοποιούν ότι οι συνεχείς διακοπές ρεύματος στη βορειοανατολική Κίνα θα επιφέρουν ελλείψεις σε καταναλωτικά αγαθά παγκοσμίως, μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς δεκάδες μεγάλα εργοστάσια, ανάμεσά τους και προμηθευτών της Apple και της Tesla, έχουν διακόψει τη λειτουργία τους στην περιοχή.

Oι διακοπές ρεύματος έχουν σβήσει τα φανάρια, έχουν σταματήσει τους ανελκυστήρες κατοικιών και την κάλυψη κινητών τηλεφώνων 3G, ενώ κάποια καταστήματα προσπαθούν να λειτουργήσουν υπό το φως των κεριών, σε μία έκταση όπου κατοικούν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι.

Την ίδια ώρα και ενώ οι θερμοκρασίες στα βόρεια πέφτουν κάτω από το μηδέν το βράδυ και ο ήλιος δύει νωρίτερα λόγω της έλευσης του φθινοπώρου, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη θέρμανση.

Οπως ανέφερε ο Guardian , η ενεργειακή κρίση προκαλείται από ελλείψεις άνθρακα και την αυστηροποίηση των ορίων εκπομπών θερμοκηπικών αερίων, δημιουργώντας προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, όπου ήδη η πανδημία έχει φέρει τα πάνω-κάτω.

Το Πεκίνο έχει βάλει όρια ενεργειακής κατανάλωσης στις βιομηχανίες, οι οποίες όμως απέχουν πολύ από το να είναι έτοιμες να εισέλθουν στη νέα πράσινη εποχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!