Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Γιατί πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην εστίαση
[Protagon]: Γιατί πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην εστίαση

[Protagon]: Γιατί πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην εστίαση

Μετά τις εικόνες ακραίου συνωστισμού, χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας, σε κέντρα διασκέδασης το περασμένο Σαββατοκύριακο, τα οποία μετατράπηκαν αυτομάτως σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού (εδώ ), το συμπέρασμα ήταν ένα: εμβολιασμός (ειδικά των νέων καθώς η διάμεση ηλικία των νέων εκατοντάδων κρουσμάτων ήταν τα 27 έτη) διαφορετικά κανένα μέτρο δεν θα μπορέσει να αποτρέψει το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Οσο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, κυρίως για συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, η έγκριση για τα εμβόλια θα έπρεπε να είναι επείγουσας χρήσης.

«Από εκεί και πέρα σε κάποιους χώρους, είναι αναγκαίο», εκτίμησε ο καθηγητής σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπως για παράδειγμα στον κλάδο των υγειονομικών, αλλά και την εστίαση.

«Είναι προφανές -τόνισε- ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Δεν μπορεί να πηγαίνει κάποιος εμβολιασμένος σε έναν τέτοιο χώρο και να μην είναι εμβολιασμένος αυτός που τον σερβίρει».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τις εικόνες του περασμένου Σαββατοκύριακου σε κλαμπ και κέντρα διασκέδασης, όπως αυτά της Παραλιακής, και ερωτηθείς αν θα είχαμε τόσα πολλά κρούσματα μεταξύ των θαμώνων αν είχαν εμβολιαστεί, ο κ. Γώγος ήταν σαφής και κατηγορηματικός:

Αν ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, προκειμένου να μπει κανείς σε κέντρα διασκέδασης (βλ. αμιγείς χώρους) , δεν θα είχαμε κρούσματα, απάντησε, ή ακόμα και αν υπήρχαν, αυτά θα ήταν μηδαμινά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!