Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Γιάννης Μπεσσής: Συνεργασία-ορόσημο για περισσότερες καινοτόμες θεραπείες
[Protagon]: Γιάννης Μπεσσής: Συνεργασία-ορόσημο για περισσότερες καινοτόμες θεραπείες

[Protagon]: Γιάννης Μπεσσής: Συνεργασία-ορόσημο για περισσότερες καινοτόμες θεραπείες

Με τη συνένωση της Allergan και της AbbVie, δημιουργείται ένας νέος διεθνής φαρμακευτικός όμιλος, που από πλευράς τζίρου βρίσκεται ήδη στην κατάταξη με την πρώτη δεκάδα του κόσμου.

Ο Γιάννης Μπεσσής, country manager της Allergan Aesthetics, εξηγεί στο Protagon τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτυχθούν οι δύο εταιρείες και δίνει όλες τις πληροφορίες για τα νέα φάρμακα, τόσο της θεραπευτικής, όσο και της αισθητικής ιατρικής.

Ποιος ο στόχος της εξαγοράς της Allergan από τον όμιλο της AbbVie;

Η συγκεκριμένη εξαγορά είναι ένα ορόσημο και για τις δύο εταιρείες, καθώς συνενώνει δύο σπουδαίες φαρμακευτικές εταιρείες με διευρυμένα χαρτοφυλάκια σε διαφορετικές θεραπευτικές κατηγορίες. Η συμφωνία που έκλεισε στις 8 Μαΐου, έπειτα από πολλούς μήνες σκληρής και μεθοδικής δουλειάς από πολυμελή ομάδα συναδέλφων, έφτασε στα 63 δισ. δολάρια, αφού εγκρίθηκε από όλες τις ρυθμιστικές κυβερνητικές Αρχές, όπως όριζε η συμφωνία, και το ιρλανδικό Ανώτερο Δικαστήριο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής, οι μέτοχοι της Allergan έλαβαν 0,8660 μετοχές της AbbVie και 120,30 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή της Allergan, αντί συνολικού αντιτίμου 193,23 δολάρια ανά μετοχή της Allergan.

Ουσιαστικά αυτή η συνένωση έχει στόχο τη δημιουργία μιας ισχυρής φαρμακευτικής εταιρείας, της τέταρτης μεγαλύτερης παγκοσμίως! Σημαντικό είναι ότι ως εταιρεία διευρύνεται σημαντικά και διαφοροποιείται και η βάση εσόδων της AbbVie.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!