Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: FT για την «έκρηξη» στον τουρισμό: «Η Ελλάδα αναστήθηκε»
[Protagon]: FT για την «έκρηξη» στον τουρισμό: «Η Ελλάδα αναστήθηκε»

[Protagon]: FT για την «έκρηξη» στον τουρισμό: «Η Ελλάδα αναστήθηκε»

Την εκρηκτική ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου αποτυπώνουν τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους δείκτες κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες το β’ τρίμηνο του 2021.

Κλάδοι όπως οι αεροπορικές μεταφορές, οι υπηρεσίες καταλύματος και οι υπηρεσίες εστίασης κατέγραψαν εντυπωσιακά ποσοστά αύξησης τζίρου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όταν ήταν σε ισχύ τα μέτρα περιορισμού για την ανάσχεση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα στο β’ τρίμηνο του 2021, ο τζίρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού (παροχή υπηρεσιών καταλυμάτων) σημείωσε «έκρηξη» 766%, όταν αυτός της εστίασης αυξήθηκε κατά 73,1%.

Στον τομέα των μεταφορών, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν: χερσαίες μεταφορές και μεταφορές μέσω αγωγών 18,7%, πλωτές μεταφορές 19,4%, αεροπορικές μεταφορές 80,5%, αποθήκευση και υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες 25% και ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες 4,5%.

Την ανωτέρω εικόνα μεταφέρει σε ανταπόκρισή της για τους Financial Times , υπό τον τίτλο «Greece, resurrected» («Η Ελλάδα αναστήθηκε»), η Ελένη Βαρβιτσιώτη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο τουριστικός κλάδος της χώρας κατάφερε να ξεπεράσει όχι μόνο τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά και το πλήγμα των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι λόγοι για το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα ήταν τα καθαρά και έγκαιρα μηνύματα, ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, ότι η χώρα θα ήταν ανοιχτή για τους τουρίστες, «open for business», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!