Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Γερνά με γοργούς ρυθμούς η Κίνα – σύντομα θα την περάσει σε πληθυσμό η Ινδία
[Protagon]: Γερνά με γοργούς ρυθμούς η Κίνα – σύντομα θα την περάσει σε πληθυσμό η Ινδία

[Protagon]: Γερνά με γοργούς ρυθμούς η Κίνα – σύντομα θα την περάσει σε πληθυσμό η Ινδία

Ολοένα και περισσότεροι συνταξιούχοι και λιγότερες γεννήσεις παρατηρούνται στην Κίνα, όπου ο πληθυσμός αυξήθηκε πολύ λιγότερο την τελευταία δεκαετία σε σχέση με τις προηγούμενες.

Η Κίνα, μάλιστα, κινδυνεύει να χάσει τα σκήπτρα της πιο πολυπληθούς χώρας παγκοσμίως από την Ινδία.

Στο τέλος του 2020 η Κίνα μετρούσε επισήμως 1,411 δισ. κατοίκους, όπως ανακοίνωσε το Πεκίνο κατά την παρουσίαση της απογραφής του πληθυσμού της χώρας που γίνεται κάθε 10 χρόνια.

Σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή του 2010, ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά 5,38% (0,53% κατά μέσο όρο κάθε χρόνο), σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Πρόκειται για την πιο αργή αύξηση από το 1953, όταν άρχισαν να διατηρούνται σύγχρονα δημογραφικά στοιχεία.

Με αυτούς τους ρυθμούς, η Κίνα θα χάσει πιο γρήγορα από όσο αναμενόταν τα σκήπτρα της πιο πολυπληθούς χώρας παγκοσμίως από την Ινδία, η οποία το 2020 εκτιμάται ότι είχε 1,38 δισεκατομμύριο κατοίκους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Οπως ανέφερε έκθεση που δημοσιεύθηκε πέρυσι από το Νέο Δελχί, ο πληθυσμός της Ινδίας αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 1% ετησίως.

Μέχρι τώρα, το Πεκίνο εκτιμούσε ότι η καμπύλη της αύξησης του πληθυσμού του θα φτάσει στην κορύφωσή της το 2027, οπότε και η Ινδία θα αρχίσει να ξεπερνά την Κίνα. Τότε, ο κινεζικός πληθυσμός αναμένεται να αρχίσει να μειώνεται για να φτάσει, το 2050, το 1,32 δισεκατομμύριο κατοίκους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!