Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Γερμανία: Η Μέρκελ αποχωρεί, η (υπαρξιακή) κρίση έρχεται
[Protagon]: Γερμανία: Η Μέρκελ αποχωρεί, η (υπαρξιακή) κρίση έρχεται

[Protagon]: Γερμανία: Η Μέρκελ αποχωρεί, η (υπαρξιακή) κρίση έρχεται

Η προαναγγελθείσα αλλαγή φρουράς μετά τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία, όταν η Ανγκελα Μέρκελ ολοκληρώσει την τέταρτη και τελευταία θητεία της, θα ανοίξει μια περίοδο σύγχυσης, με την «κληρονομιά» των προβλημάτων που θα αφήσει η καγκελάριος.

Δεν είναι μόνο οι Γερμανοί που έχουν κουραστεί από την πολιτική μακροζωία της καγκελαρίου, αλλά και το ότι η χώρα οδεύει προς μια υπαρξιακή κρίση, τονίζει σχόλιο στον Telegraph από τον Τόμας Κιλίνγκερ, ανταποκριτή της γερμανικής εφημερίδας Welt στη Βρετανία.

Καταρχάς, γράφει ο Κιλίνγκερ, ο διάδοχος της Μέρκελ, τον οποίο περίπου επέλεξε η ίδια , ο Αρμιν Λάσετ, είναι ως ένα βαθμό απαξιωμένος, γεγονός που είχε επιπτώσεις και στη δυναμική του κόμματος της, του CDU. Με δεδομένο ότι το SPD, με το οποίο συγκροτεί το CDU τον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό, δεν διάγει και τις πολιτικά καλύτερες ημέρες του, οι πιθανότητες να αποτελούν μαζί μετά τον Σεπτέμβριο το μεγαλύτερο μπλοκ στη γερμανική πολιτική σκηνή λιγοστεύουν.

Οι Γερμανοί, προσθέτει, έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν αυτή την υπαρξιακή κρίση, αλλά και να αποδέχονται ότι η φήμη που είχε χώρα τους ως διαχειρίστρια κρίσεων έχει αρχίσει να φθείρεται. Πλήγμα έχει δεχθεί εξίσου η φήμη για τις τεχνικές δυνατότητες των Γερμανών, αν σκεφτούμε ότι χρειάστηκαν 11 χρόνια για την ολοκλήρωση του νέου αεροδρομίου στο Βερολίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!