Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Γερμανία: Καμουφλαρισμένοι ακροδεξιοί εξτρεμιστές διεισδύουν σε περιβαλλοντικές οργανώσεις
[Protagon]: Γερμανία: Καμουφλαρισμένοι ακροδεξιοί εξτρεμιστές διεισδύουν σε περιβαλλοντικές οργανώσεις

[Protagon]: Γερμανία: Καμουφλαρισμένοι ακροδεξιοί εξτρεμιστές διεισδύουν σε περιβαλλοντικές οργανώσεις

Με τον μανδύα των οικολόγων Πράσινων ντύνονται ολοένα και περισσότερες ακροδεξιές οργανώσεις στη Γερμανία για να προσεγγίσουν ψηφοφόρους και να κερδίσουν την προτίμησή τους.

Διοργανώνουν ομιλίες και εκδηλώσεις υπέρ των αγροτών, των βιολογικών καλλιεργειών και της προστασίας του περιβάλλοντος για να προωθήσουν την ατζέντα τους, κρύβοντας -όσο μπορούν- την αληθινή τους ταυτότητα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian .

Τη νέα στρατηγική έφεραν στη δημοσιότητα αγροτικές ενώσεις και περιβαλλοντικές οργανώσεις προειδοποιώντας ότι η νέα Ακροδεξιά της Γερμανίας εκμεταλλεύεται την δημοτικότητα ενός πιο φιλικού προς το περιβάλλον τρόπου ζωής για να γίνει πιο προσιτή στις μάζες.

Πρόσφατα μάλιστα έβγαλαν και ένα περιοδικό («Die Kehre»), δήθεν περιβαλλοντικής θεματολογίας, το οποίο στην ουσία προωθεί την ακροδεξιά λαϊκιστική ατζέντα.

Στο κύριο άρθρο του, αναφέρει ότι η οικολογία είναι το διαμάντι στο στέμμα της Δεξιάς, το οποίο «έκλεψαν» οι Αριστεροί Πράσινοι τη δεκαετία του ’70 και ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τον κύριο στόχο της, από την προστασία του κλίματος στην προστασία της «πατρίδας». Αρκετά από τα θέματα του περιοδικού αναφέρονται στον «κίνδυνο» για τα πουλιά και τα «παραμυθένια δάση» της χώρας από τις ανεμογεννήτριες.

Ενας από τους φανατικότερους υποστηρικτές του στα σόσιαλ μίντια είναι ο Μπγιέρν Χέκε, πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), ενώ διευθυντής του είναι μέλος μίας εξτρεμιστικής οργάνωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!