Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Γερμανία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στις ένοπλες δυνάμεις
[Protagon]: Γερμανία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στις ένοπλες δυνάμεις

[Protagon]: Γερμανία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στις ένοπλες δυνάμεις

Το πρώτο βήμα που οδηγεί στον καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό θα κάνει άμεσα η Γερμανία, δίνοντας εντολή στα 183.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεών της να εμβολιαστούν.

Μετά την πρόσφατη απόφαση της Αυστρίας να υποχρεώσει όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν από την 1η Φεβρουαρίου, το θέμα έχει αναδειχθεί και στη γειτονική χώρα, καθώς πολιτικοί και επιστήμονες δηλώνουν υπέρ του γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού, τη στιγμή που οι νεκροί από Covid στη Γερμανία ξεπέρασαν τους 100.000.

Τα κρατίδια στα ανατολικά και τα νότια της χώρας, όπου παρουσιάζεται η μεγαλύτερη έξαρση, έχουν καταστρώσει σχέδιο μεταφοράς ασθενών σε άλλες περιοχές, καθώς τα νοσοκομεία τους έχουν γεμίσει.

Στη Γερμανία, το 32% του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο. Στις ένοπλες δυνάμεις, 45.000 άτομα δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Στις τάξεις τους, καταγράφονται 1.000 νέα κρούσματα καθημερινά. Οποιοι αρνηθούν να εμβολιαστούν, θα αντιμετωπίσουν πειθαρχικά μέτρα, έως και απόλυση.

Η νέα κυβέρνηση του Ολαφ Σολτς, που αναμένεται να αναλάβει την εξουσία στις 6 Δεκεμβρίου, εξετάζει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και άλλων χωρών για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και του προσωπικού σε μονάδες υγείας και φροντίδας.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι επίσημες φωνές για καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά τα πρότυπα της Αυστρίας, όπου όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν, θα πληρώσουν πρόστιμο 3.600 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!