Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Γερμανία: Αλλάζει η νομοθεσία με στόχο τους ανεμβολίαστους
[Protagon]: Γερμανία: Αλλάζει η νομοθεσία με στόχο τους ανεμβολίαστους

[Protagon]: Γερμανία: Αλλάζει η νομοθεσία με στόχο τους ανεμβολίαστους

Σε κλίμα αντιπαράθεσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η συζήτηση στη γερμανική βουλή (Μπούντεσταγκ) για την ψήφιση τροποποιήσεων του νόμου περί επιδημιολογίας. Το νομοσχέδιο κατέθεσαν τα τρία κόμματα που προτίθενται να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση, δηλαδή οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι. Χαρακτηριστικό της μετάβασης εξουσίας, το γεγονός ότι η απερχόμενη καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ μπήκε στην αίθουσα της ολομέλειας μαζί με τον Ολαφ Σολτς τον ηγέτη του SPD και εν αναμονή καγκελάριο.

Οπως επεσήμανε η Deutsche Welle , το σκεπτικό των τροποποιήσεων είναι ότι από τη στιγμή που σχεδόν το 70% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, δεν μπορεί πλέον νομικά να τεκμηριωθεί η επιβολή περιορισμών ανεξαιρέτως για όλους και για όλη τη χώρα. Για αυτό τον λόγο δεν μπορεί να παραταθεί η ισχύουσα ρύθμιση «επιδημιολογική κατάσταση εθνικής εμβέλειας». Την παράταση αυτής της ρύθμισης υποστήριξαν αντιθέτως ο συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), παραπέμποντας στους ραγδαίους ρυθμούς εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Με τη νέα νομοθεσία καθιερώνονται ρυθμίσεις που θα αφορούν στοχευμένα κυρίως τους ανεμβολίαστους. Για παράδειγμα, εργαζόμενοι και ταξιδιώτες σε τρένα πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης είτε αρνητικό τεστ. Όπου είναι δυνατό, η εργασία από το σπίτι θα είναι υποχρεωτική. Πέραν αυτού, τα κρατίδια θα έχουν τη δυνατότητα να θέτουν ως προϋπόθεση για την πρόσβαση σε εκδηλώσεις το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης, όπως και να περιορίζουν τον αριθμό των συμμετεχόντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!