Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Γερμανοί γιατροί: Οι πολίτες που βιάζονται να εμβολιαστούν γίνονται όλο και πιο επιθετικοί
[Protagon]: Γερμανοί γιατροί: Οι πολίτες που βιάζονται να εμβολιαστούν γίνονται όλο και πιο επιθετικοί

[Protagon]: Γερμανοί γιατροί: Οι πολίτες που βιάζονται να εμβολιαστούν γίνονται όλο και πιο επιθετικοί

Οι Γερμανοί που θέλουν οπωσδήποτε να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού γίνονται όλο και περισσότερο επιθετικοί, δήλωσαν την Τετάρτη γιατροί, καθώς αυξάνεται η απογοήτευση έπειτα από έξι μήνες lockdown, με τα ποσοστά μόλυνσης πάντως να βρίσκονται σε καθοδική πορεία.

«Η πίεση στα εμβολιαστικά κέντρα και στα ιατρεία των ιδιωτών γιατρών αυξάνεται. Οι άνθρωποι που σπεύδουν να εμβολιαστούν γίνονται πιο απαιτητικοί», δήλωσε η Άνκε Ρίχτερ Σιρ, αναπληρώτρια επικεφαλής της γερμανικής ένωσης οικογενειακών γιατρών, στον όμιλο ΜΜΕ Funke.

Καθώς η Γερμανία επεκτείνει τον εμβολιασμό σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες, γίνεται όλο και λιγότερο κατανοητό από πολλούς ανθρώπους γιατί θα πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους, δήλωσε η Ρίχτερ Σιρ.

Αλλοι πάντως εμφανίζονται στα ιατρεία των ιδιωτών γιατρών και πιέζουν να εμβολιαστούν αν και δεν είναι η σειρά τους, με τη διάθεση τους να γίνεται όλο και πιο επιθετική, είπε.

Ορισμένοι απαιτούν επίσης να τους δοθεί πιο γρήγορα η δεύτερη δόση έτσι ώστε να μπορέσουν να πάνε διακοπές ή να επωφεληθούν από προνόμια όπως το να πάνε για ψώνια χωρίς να έχουν κάνει προηγουμένως τεστ για την Covid-19. Επίσης, μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς στους οποίους έχει οριστεί το AstraZeneca απαιτούν ένα άλλο εμβόλιο.

Έπειτα από μια αργή αρχή, η Γερμανία ενέτεινε την εκστρατεία εμβολιασμού της και μέχρι τώρα έχει χορηγήσει την πρώτη δόση στο ένα τρίτο του πληθυσμού, με περίπου το 10% να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!