Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Γεραπετρίτης: Γιατί είναι βέβαιο ότι ο Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές
[Protagon]: Γεραπετρίτης: Γιατί είναι βέβαιο ότι ο Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές

[Protagon]: Γεραπετρίτης: Γιατί είναι βέβαιο ότι ο Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές

Οι τουρκικές διαρροές για επικείμενη συνάντηση, στη Νέα Υόρκη, των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν, τα όσα δήλωσε από την 85η ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας –με κορυφαία την ομολογία του ότι ήταν «εθνική ανάγκη» η επιβάρυνση της μεσαίας τάξης επί των ημερών του–, καθώς και το ζήτημα της πανδημίας και της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών βρέθηκαν στο επίκεντρο συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας.

«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού (για συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας), η ελληνική πλευρά δεν έχει ζητήσει συνάντηση», είπε αρχικά ο κ. Γεραπετρίτης, για να συμπληρώσει: «Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν υπάρχει και σύμπτωση στα προγράμματα των δύο ηγετών, δεν συμπίπτουν στη Νέα Υόρκη».

Στο ερώτημα αν μπορεί να αλλάξει κάτι, αν ζητηθεί, έδωσε την εξής απάντηση: «Η πολιτική είναι δυναμική, προφανώς η ελληνική πλευρά δεν είναι αντίθετη στο να βρίσκονται οι ηγέτες, πάντοτε το να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας είναι μια χρήσιμη πολιτική οδός (…) οι δίαυλοι επικοινωνίας είναι πάντοτε χρήσιμοι, με μία επιφύλαξη: θα πρέπει να υπάρχει μια κοινή βάση κατανόησης κατ’ ελάχιστον».

Και, υπό τη γενική τοποθέτηση, «εφόσον θεωρούμε ότι υπάρχει κοινή κατανόηση ότι προχωράμε στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, που είναι μια γενική, οικουμενική παραδοχή, βεβαίως θα πρέπει να συναντηθούμε», στο προκείμενο διευκρίνισε: «Αυτήν τη στιγμή διανύουμε μια φάση έντονης ρητορικής επιθετικότητας, αλλά και γενικά επιθετικότητας εκ μέρους της Τουρκίας». Μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας συσχέτισε την τουρκική αντίδραση των ημερών με τη σύγκληση του EUMED λέγοντας ότι «η Τουρκία και ο Πρόεδρος Ερντογάν βρίσκονται σε μια σχετική πίεση κάθε φορά που αναλαμβάνεται μια διεθνής πρωτοβουλία εκ μέρους της ελληνικής πλευράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!