Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Γεραπετρίτης: Εντατικότεροι έλεγχοι για τον κορονοϊό, «διαρκής η μάχη»
[Protagon]: Γεραπετρίτης: Εντατικότεροι έλεγχοι για τον κορονοϊό, «διαρκής η μάχη»

[Protagon]: Γεραπετρίτης: Εντατικότεροι έλεγχοι για τον κορονοϊό, «διαρκής η μάχη»

Η αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι μια «διαρκής μάχη» και «θα πρέπει όλοι, μα όλοι, να είμαστε πάρα πολύ προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων» είναι το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, εξαγγέλλοντας εντατικοποίηση των ελέγχων.

Ο κ. Γεραπετρίτης δεν απέκλεισε, εφόσον χρειαστεί, και την αυστηροποίηση του σχετικού πλαισίου, ενώ πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που θα δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού και για την ηλικιακή ομάδα 18 και άνω, θα μπορούσε να ανοίξει και η συζήτηση περί προνομίων.

Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», εξήγγειλε ακόμη αυστηροποίηση του πλαισίου για το θέμα της εγκληματικότητας, ιδίως για την έκτιση των ποινών, ταυτόχρονα με την επισήμανση ότι η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται «πολύ κάτω από τον μέσο όρο» της ευρωπαϊκής εγκληματικότητας.

«Διαρκής μάχη»

«Θα πρέπει να εμπεδώσουμε ότι δεν χωρεί κανένας εφησυχασμός, ότι ο ιός είναι εδώ, ότι δεν έχουμε απαλλαγεί και η περίοδος είναι πολύ κρίσιμη», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και συμπλήρωσε ότι πρέπει όλοι να επιδείξουμε αυτοπειθαρχία. «Ναι, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα, πλην όμως εξακολουθούν να υφίστανται πολύ σημαντικοί περιορισμοί, τους οποίους πρέπει να εμπεδώσουμε». Οι μάσκες, οι αποστάσεις, η έλλειψη ισχυρού κοινωνικού συγχρωτισμού, οι περιορισμοί στην εστίαση, στο λιανεμπόριο, η υποχρεωτική διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ, η μετακίνηση στα νησιά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ήταν τα παραδείγματα που έφερε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!