Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Γεραπετρίτης: «Δεν μπορούμε ως κοινωνία να αντέξουμε άλλη μία χρονιά με κλειστά σχολεία»
[Protagon]: Γεραπετρίτης: «Δεν μπορούμε ως κοινωνία να αντέξουμε άλλη μία χρονιά με κλειστά σχολεία»

[Protagon]: Γεραπετρίτης: «Δεν μπορούμε ως κοινωνία να αντέξουμε άλλη μία χρονιά με κλειστά σχολεία»

Η μείωση του ρυθμού εμβολιασμών σε συνδυασμό με την ταχύτητα εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, δυσκολεύουν την προσπάθεια για τη δημιουργία τείχους ανοσίας στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλά στο «Βήμα της Κυριακής» και στον Αγγελο Κωβαίο για τις ανησυχίες και τα σχέδια της κυβέρνησης, που έσπευσε να δώσει έξτρα κίνητρα ώστε να εμβολιαστούν όσοι διστάζουν και παράλληλα διευκρινίζει κάποιια αμφιλεγόμενα σημεία.

Οι εσπευσμένες ανακοινώσεις κινήτρων εμβολιασμού τις προηγούμενες ημέρες, αφενός με την παροχή των κουπονιών των 150 ευρώ προς τους νέους 18-25 ετών και αφετέρου με τη διαβάθμιση των κλειστών χώρων ψυχαγωγίας και εστίασης σε αμιγώς για εμβολιασμένους και σε μεικτούς, όπου θα συνευρίσκονται εμβολιασμένοι και μη, προκάλεσαν πολλές συζητήσεις και αρνητικά σχόλια.

«Πρώτον, πρέπει να προστατεύσεις τη δημόσια υγεία στους κλειστούς χώρους όπου υπάρχει πολύ μεγαλύτερη μετάδοση. Δεύτερον, θα πρέπει να δώσεις ένα πολύ ισχυρό κίνητρο σε εκείνον που δεν έχει ακόμη πειστεί να εμβολιαστεί, γιατί με τον τρόπο αυτόν καθίσταται η κοινωνική του ζωή δικαιολογημένα πολύ ευκολότερη» επισημαίνει ο υπουργός.

«Είναι προφανές ότι όσο προχωρούμε στους εμβολιασμούς, κάποια στιγμή θα αρχίσει να μειώνεται ο ρυθμός» λέει ο Γιώργος Γεραπετρίτης και εξηγεί: «Γιατί θα συμβαίνει αυτό; Ενώ ξεκινήσαμε με πολύ μεγάλη ζήτηση και μικρή προσφορά (εμβολίων), σήμερα αρχίζουμε να «χτυπάμε» στον σκληρό πυρήνα εκείνων οι οποίοι είτε ιδεολογικά είτε για άλλους λόγους είναι αντίθετοι στο εμβόλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!