Σάββατο, 15 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Γεραπετρίτης: Από την Πέμπτη self test για 900.000 εργαζόμενους
[Protagon]: Γεραπετρίτης: Από την Πέμπτη self test για 900.000 εργαζόμενους

[Protagon]: Γεραπετρίτης: Από την Πέμπτη self test για 900.000 εργαζόμενους

Από την Πέμπτη 15/4 ξεκινά η διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων self test σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων, όπως έκανε γνωστό σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Είμαστε πολύ πιο κοντά στην ελευθερία. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για το Πάσχα. Έχουμε στην διάθεσή μας όπλα όπως ο εμβολιασμός και τα self test. Μέσα στην εβδομάδα από την Πέμπτη θα διατεθούν self test και σε άλλες κατηγορίες πολιτών , σε 900.000 εργαζόμενους και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Σε τράπεζες, δικαστήρια, λιανεμπόριο και στην ανοιχτή εστίαση», δηλωσε ο κ. Γεραπετρίτης στο Οpen.

Aπό τα πρώτα στοιχεία, σημείωσε ο υπουργός, αποδεικνύεται ότι τα self test είναι αποτελεσματικά, ενώ αναφερόμενος στους εμβολιασμούς απηύθυνε νέο κάλεσμα στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας να μην διστάζουν και να πάνε να εμβολιαστούν

Για θετική ανταπόκριση στο εργαλείο των self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς έκανε λόγο και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο Μega.

Oπως μάλιστα επεσήμανε, τα επιβεβαιωτικά rapid test δείχνουν ότι 9 στα 10 αποτελέσματα είναι σωστά. «Αποδεικνύεται ότι είναι ένα μέτρο που βοηθά στον καλύτερο εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πλέον εντός της εβδομάδας, αναμένεται η διάθεση των self test στους εργαζομένους και άλλων κατηγοριών όπως λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και δικαιοσύνη που έχουν επαφή με πολίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!