Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Γεωργιάδης: Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για την εστίαση
[Protagon]: Γεωργιάδης: Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για την εστίαση

[Protagon]: Γεωργιάδης: Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για την εστίαση

Οι τελικές ανακοινώσεις για τον κλάδο της εστίασης θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα με στόχο τη λειτουργία των καταστημάτων σε συνθήκες όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτές προ του κορονοϊού, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του την Παρασκευή στο Open, επισήμανε ότι στόχος είναι «να δώσουμε την δυνατότητα σ’ ένα εστιατόριο να έχει το δυνατόν περισσότερα τραπέζια, με τη μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια, έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις της εστίασης να λειτουργήσουν, να είναι βιώσιμες και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

» Πιστεύουμε ότι με τα μέτρα που θα πάρουμε, και με όχι ιδιαίτερα μεγάλη επέκταση στον δημόσιο χώρο, θα μπορούμε να φθάσουμε ενδεχομένως και στο 80% της δυναμικότητας των τραπεζιών ενός εστιατορίου, που κρίνεται ως όριο ότι θα τα καταφέρει σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη χρονιά».

Πρόσθεσε ότι «αφού συμφωνήσουμε όλες τις λεπτομέρειες με τον υφυπουργό κ. Παπαθανάση, τον καθηγητή κ. Τσιόδρα και ενδεχομένως τον υφυπουργό κ. Χαρδαλιά, θα έχουμε τις τελικές ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα».

Σε ερώτημα για τις τράπεζες, ο υπουργός είπε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από τον τρόπο που γίνεται η ροή χρημάτων από τις τράπεζες. «Η διαπραγμάτευση μέσω της τηλεδιάσκεψης έγινε για να θέσουμε πολύ συγκεκριμένους όρους προς τις τράπεζες, την υλοποίηση των οποίων παρακολουθούμε καθημερινά έχοντας θέσει και χρονοδιάγραμμα» είπε σχετικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!