Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: «Γέφυρα με την πατρίδα» η Ημέρα Απόδημου Ελληνισμού
[Protagon]: «Γέφυρα με την πατρίδα» η Ημέρα Απόδημου Ελληνισμού

[Protagon]: «Γέφυρα με την πατρίδα» η Ημέρα Απόδημου Ελληνισμού

Καθολικής και ιδιαίτερα θερμής αποδοχής από τους εκπροσώπους περίπου 40 ομογενειακών οργανώσεων από όλο τον κόσμο έτυχε η πρόταση της Ειδικής Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς για την καθιέρωση Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού.

Οπως τονίστηκε από όλους τους ομογενείς που κλήθηκαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους, «είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να αξιοποιηθεί σωστά ο νέος θεσμός προκειμένου να αναδειχθούν τα επιτεύγματα της Ελλάδας και των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, Σάββας Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη διαχρονική συνεισφορά των ομογενών που όπως είπε συνεχίζουν να κρατάνε στη ψυχή τους τη πατρίδα. «Πρέπει να αναδείξουμε τα πολύ σημαντικά επιτεύγματα τους και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Σε μερικά χρόνια θα είναι μια από τις καλύτερες γιορτές του ελληνισμού», επεσήμανε.

«Ο συμβολισμός της μέρας, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για όλους τους έλληνες της διασποράς. Θα αναδειχθούν και οι πυρήνες της ομογένειας και οι άρρηκτες σχέσεις τους με την πατρίδα», τόνισε ο Λούις Λοίζου, πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των ομογενών.

«Στηρίζουμε ολόθερμα την πρόταση. Θα είναι σπουδαίο να γιορτάσει όλος ο ελληνισμός και να έρθουν σε επαφή οι έλληνες της διασποράς με τις ρίζες τους» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωσόπουλος, εκπρόσωπος του ελληνικού Κογκρέσου Κεμπέκ, ενώ η Αλεξάνδρα Τουρούτογλου, πρόεδρος Ελλήνων Διεπιστημόνων Βοστώνης τόνισε: «Θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους δεσμούς των ελλήνων της διασποράς με την πατρίδα. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την σημαντική αυτή πρωτοβουλία της ελληνικής πολιτείας».

Η Ελενα Ντόμπρα, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας χαρακτήρισε την Ημέρα Απόδημου Ελληνισμού «γέφυρα σύνδεσης των απανταχού ελλήνων με την πατρίδα», ενώ η Χριστίνα Τσαρδίκος, πρόεδρος Ελληνικής Πολιτιστικής Οργάνωσης ΝΟΣΤΟΣ της Αργεντινής έκανε λόγο για «μια πρωτοβουλία πολύ σημαντική για όλους τους έλληνες που μεγαλώσαμε μακριά από την πατρίδα».

Στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα χτυπάει δυνατά η καρδιά της Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!