Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Γάλλος ευρωβουλευτής σε εκδήλωση στο ΕΚ με τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης»! Διαμαρτυρία Κεφαλογιάννη
[Protagon]: Γάλλος ευρωβουλευτής σε εκδήλωση στο ΕΚ με τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης»! Διαμαρτυρία Κεφαλογιάννη

[Protagon]: Γάλλος ευρωβουλευτής σε εκδήλωση στο ΕΚ με τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης»! Διαμαρτυρία Κεφαλογιάννη

Την έντονη διαμαρτυρία του για διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργανώνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο γάλλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Φρανσουά Αλφονσί, με την αυτοαποκαλούμενη «Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης», εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, στον πρόεδρο του ΕΚ, Νταβίντ Σασόλι, o οποίος πρόσφατα μάλιστα είχε βρεθεί στην Αθήνα και είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό (εδώ ).

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει μία εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από μία Ενωση, η οποία υπονομεύει και αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα ενός κράτους μέλους και περιφρονεί τις Διεθνείς Συνθήκες», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Κεφαλογιάννης, που δεν παραλείπει να σημειώσει και την παρουσία στο πάνελ των ομιλητών, των Παναγιώτη Δημητρά (Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) και Μαρίας Γιαννακάκη (πρώην βουλευτού της ΔΗΜΑΡ και γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ).

«Δεν είναι τυχαίο ότι το έμβλημα της συγκεκριμένης Ενωσης είναι δύο νομοί της Θράκης σε πράσινο χρώμα», επισημαίνει ο έλληνας ευρωβουλετής, καταγγέλλοντας τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες αμφισβήτησης της Διεθνούς Συνθήκης της Λωζάννης, η οποία ορίζει σαφώς ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι μουσουλμανική.

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο κ. Κεφαλογιάννης στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι:

«Βρυξέλλες 1η Ιουνίου 2021

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Σας στέλνω αυτήν την επιστολή για να εκφράσω τις ανησυχίες μου και να διαμαρτυρηθώ έντονα, με την ευκαιρία μίας εκδήλωσης, που διοργανώνεται από τον ευρωβουλευτή Francois Alfonsi (Πράσινοι / EFA), με τη λεγόμενη “Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!