Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Γαλλική φαρμακοβιομηχανία θα «πουλήσει» πρώτα το εμβόλιο στις ΗΠΑ
[Protagon]: Γαλλική φαρμακοβιομηχανία θα «πουλήσει» πρώτα το εμβόλιο στις ΗΠΑ

[Protagon]: Γαλλική φαρμακοβιομηχανία θα «πουλήσει» πρώτα το εμβόλιο στις ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί πιθανότατα θα έχουν το εμβόλιο για τον Covid-19 της φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi πριν από τον υπόλοιπο κόσμο, εφόσον ο γαλλικός κολοσσός επιτύχει την παρασκευή του.

Αυτό συμβαίνει καθώς οι ΗΠΑ ήταν οι πρώτες που χρηματοδότησαν την έρευνα εμβολίων της Sanofi, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Πολ Χάντσον σε συνέντευξή του στο Bloomberg News , προειδοποιώντας ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει πίσω, εάν δεν εντείνει τις προσπάθειές της για την προστασία έναντι της πανδημίας που μέχρι τώρα ευθύνεται για τον θάνατο περισσοτέρων από 290.000 ανθρώπων παγκοσμίως.

«Η αμερικανική κυβέρνηση έχει το δικαίωμα στη μεγαλύτερη προπαραγγελία επειδή επένδυσε στην ανάληψη του ρίσκου», δήλωσε ο Χάντσον.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες επέκτειναν την συνεργασία εμβολίων με την εταιρεία τον Φεβρουάριο, επενδύοντας 30 εκατ. δολ., αναμένουν ότι θα ισχύσει το quid pro quo αξίωμα: «αν σας βοηθήσουμε να φτιάξετε τις δόσεις, περιμένουμε να λάβουμε το εμβόλιο πρώτοι».

Η Sanofi είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες μεταξύ των δεκάδων εταιρειών που αναζητούν ένα εμβόλιο, το οποίο κρίνεται απαραίτητο για την επανεκκίνηση των οικονομιών μετά από τα lockdown.

Μάλιστα ο Χάντσον απέδωσε την κίνησή του αυτή σε… ξεκάθαρα αγαθές προθέσεις:

«Διεξάγω μια καμπάνια στην Ευρώπη για να πω ότι οι ΗΠΑ θα πάρουν πρώτες τα εμβόλια», είπε ο Χάντσον μέσω βιντεοκλήσης από το σπίτι του στο Παρίσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!