Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: «Οι γαλλικές λέξεις»: Συνάντηση με τον Αλέξι Ραγκουνιό στο Γαλλικό Ινστιτούτο
[Protagon]: «Οι γαλλικές λέξεις»: Συνάντηση με τον Αλέξι Ραγκουνιό στο Γαλλικό Ινστιτούτο

[Protagon]: «Οι γαλλικές λέξεις»: Συνάντηση με τον Αλέξι Ραγκουνιό στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συνεχίζει το ταξίδι του στο κόσμο της γαλλόφωνης λογοτεχνίας και στις 16 Φεβρουαρίου προσκαλεί το κοινό να συναντήσει διαδικτυακά τον ταλαντούχο θεατρικό συγγραφέα και μυθιστοριογράφο Αλέξι Ραγκουνιό (Alexis Ragougneau) σε μια συζήτηση με τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Μπέκο.

Το κοινό θα μπορεί να στείλειερωτήσειςχρησιμοποιώντας το #IFGdirect στο Twitter ή μέσω μηνύματος / σχολίου στη σελίδα Facebook του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Η συνάντηση αυτή είναι η δεύτερη της σειράς των ψηφιακών εκδηλώσεων «Οι γαλλικές λέξεις: Συναντήσεις με συγγραφείς στο Γαλλικό Ινστιτούτο».

O Αλέξι Ραγκουνιό γεννήθηκε το 1973. Έχει δημοσιεύσει δώδεκα θεατρικά έργα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν παρουσιαστεί επί σκηνής στη Γαλλία και την Ελβετία. Έκανε θεαματική εμφάνιση στον κόσμο της λογοτεχνίας με τα δύο αστυνομικά μυθιστορήματα «Η Μαντόνα της Νοτρ Νταμ» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Στερέωμα») και «Évangile pour un gueux», τα οποία έγιναν ενθουσιωδώς δεκτά από το αναγνωστικό κοινό στη Γαλλία και το εξωτερικό. Ακολούθησε το μυθιστόρημά του Νιλς που χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ως έργο σπάνιας δυναμικής, τράβηξε τη προσοχή της επιτροπής των βραβείων Goncourt και περιλήφθηκε στη μικρή λίστα το 2017. Το επόμενο μυθιστόρημα του Opus 77 κυκλοφόρησε στα ελληνικά το 2020 από τις εκδόσεις « Πλέθρον».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!