Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Γαλλία: Τέλος στη μάσκα σε πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους για όσους έχουν υγειονομικό πιστοποιητικό
[Protagon]: Γαλλία: Τέλος στη μάσκα σε πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους για όσους έχουν υγειονομικό πιστοποιητικό

[Protagon]: Γαλλία: Τέλος στη μάσκα σε πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους για όσους έχουν υγειονομικό πιστοποιητικό

Σε κινηματογράφους, θέατρα, μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και τους χώρους όπου η είσοδος γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ, η χρήση της μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική στη Γαλλία.

Με την απόφαση της κυβέρνησης, όμως, δεν συμφωνούν οι επιστήμονες.

«Εκεί όπου υπάρχει υγειονομικό πιστοποιητικό» κατά της Covid-19, οι πολίτες «θα μπορούν να βγάλουν τη μάσκα», εκτός κι αν υπάρχει αντίθετη οδηγία από τις τοπικές αρχές ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση, δήλωσε την Τρίτη ο γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, πριν ξεκινήσει η εξέταση νομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μάσκα δεν θα είναι υποχρεωτική πλέον διότι το υγειονομικό πιστοποιητικό υποδηλώνει ότι «είμαστε σίγουροι πως όλοι όσοι εισέρχονται είναι εμβολιασμένοι πλήρως ή έχουν πολύ πρόσφατο τεστ που είναι αρνητικό».

Το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται σε διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, όπου ορίζεται επίσης ότι σε χώρους με δυναμικότητα από 50 άτομα και πάνω θα πρέπει να επιδεικνύεται το υγειονομικό πιστοποιητικό. Αυτό το τελευταίο θα είναι υποχρεωτικό σε πολιτιστικούς χώρους (κινηματογράφους, μουσεία, θέατρα κ.λπ.) από την Τετάρτη.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το κοινό που θα έχει πρόσβαση σε αυτούς, οι εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους χώρους θα πρέπει να φορούν μάσκα.

«Η χρήση μάσκας παραμένει κανόνας στην επιχείρηση. Καθώς το πιστοποιητικό είναι υποχρεωτικό από τις 30 Αυγούστου για τους υπαλλήλους (στους χώρους που υπόκεινται στο πιστοποιητικό), δεν προβλέπεται προς το παρόν να καταργηθεί για τους εργαζομένους», σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!