Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η Γαλλία στο πόδι για την 20χρονη Ντιαρί!
[Protagon]: Η Γαλλία στο πόδι για την 20χρονη Ντιαρί!

[Protagon]: Η Γαλλία στο πόδι για την 20χρονη Ντιαρί!

Μία εξαφάνιση νεαρής Σενεγαλέζας έχει αναστατώσει τις τελευταίες ημέρες το Παρίσι. Και αυτό επειδή δεν είναι όποια και όποια Αφρικανή, από τις χιλιάδες που ζουν στη γαλλική πρωτεύουσα, αλλά μία ταλαντούχα φοιτήτρια, συγγραφέας ήδη, βραβευμένη και από τον πρόεδρο της πατρίδας της.

Ετσι ξεκίνησε μεγάλη έρευνα, σε όλη τη Γαλλία κιόλας, αφού η Ντιαρί Σο, μετά το πέρας των εποχικών διακοπών, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν επέστρεψε στη διάσημη σχολή όπου φοιτά με υποτροφία, προκαλώντας ανησυχία και στη Σενεγάλη και τη Γαλλία.

Η κοπέλα θεωρείται «η καλύτερη φοιτήτρια της Σενεγάλης», έχει κερδίσει βραβεία και επαίνους, ενώ προσφάτως εξέδωσε και το πρώτο μυθιστόρημά της. Είναι μόλις 20 ετών. Θεωρείται εξαφανισθείσα από τις 4 Ιανουαρίου.

Ολοι «τρέχουν» τώρα για να βρουν την Ντιαρί: και η γαλλική αστυνομία και οι αρμόδιοι στο Ντακάρ, ακόμη και συμφοιτητές της – αυτοί οι τελευταίοι ίσως έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες να την εντοπίσουν, αφού αναζητούν στοιχεία ρωτώντας με επιμονή τον κόσμο στον δρόμο, στο καρτιέ της σχολής τους.

Το πρώτο μυθιστόρημά της Ντιαρί Σο, «Sous le visage d’un ange» («Κάτω από το αγγελικό πρόσωπο»)

Η Ντιαρί έγινε διασημότητα στη χώρα της με τις επιδόσεις της στο σχολείο. Ελαβε μέρος σε σχολικούς διαγωνισμούς και κέρδισε τίτλους όπως «Miss Science 2017» και «Καλύτερη φοιτήτρια της Σενεγάλης» και το 2018 και το 2019 – ο πρόεδρος της χώρας αυτοπροσώπως της απένειμε τα σχετικά έπαθλα σε απευθείας μετάδοση στην TV!

Το πατρονάρισμα από το αφρικανικό κράτος έγκειται στο γεγονός ότι η Ντιαρί συμβολίζει την επιτυχία του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα κορίτσια, το οποίο εκπόνησε ο σενεγαλέζος πρόεδρος Μακί Σαλ.

Τον περασμένο Αύγουστο η Ντιαρί δημοσίευσε το πρώτο μυθιστόρημά της, στα γαλλικά φυσικά, με τίτλο «Sous le visage d’un ange» («Κάτω από το αγγελικό πρόσωπο»).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!