Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Γαλλία: Μέτωπο κατά της Airbnb από δημάρχους μεγάλων πόλεων
[Protagon]: Γαλλία: Μέτωπο κατά της Airbnb από δημάρχους μεγάλων πόλεων

[Protagon]: Γαλλία: Μέτωπο κατά της Airbnb από δημάρχους μεγάλων πόλεων

Ανεπιθύμητη είναι η Airbnb στις μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας, καθώς οι δήμαρχοι λαμβάνουν μέτρα εναντίον της πλατφόρμας βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Τις τελευταίες εβδομάδες, σειρά γαλλικών πόλεων έχει επιβάλει νέους περιορισμούς κατά των Airbnb, Abritel και Booking.com με πρωταγωνιστή το Παρίσι.

«Λόγω της Covid έχουμε πλέον στοιχεία ότι το Airbnb επηρεάζει αρνητικά τη στέγη στο Παρίσι», είπε ο Ιαν Μπροσά, υπεύθυνος στέγης του δήμου της γαλλικής πρωτεύουσας. Αλλωστε, η δήμαρχος Αν Ινταλγκό έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Airbnb από πέρυσι.

Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις είναι «πιο ευτυχισμένες», τώρα που ο κορονοϊός έχει αδειάσει μεγάλα τμήματά τους από τους τουρίστες και θέλουν να κρατήσουν την Airbnb μακριά, όπως γράφει το Politico .

Στροφή στην ύπαιθρο

Για αυτό και η εταιρεία, στη Γαλλία, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της, στρέφει την προσοχή της στην γαλλική επαρχία, όπου οι δήμαρχοι την δέχονται με… ανοικτές αγκάλες, σε αντίθεση με τις μεγάλες πόλεις. Ηδη το φετινό καλοκαίρι, η πλατφόρμα έχει το 45% των κρατήσεών της στη Γαλλία, σε μικρά μέρη, ενώ το 2019, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 24%.

Την Πέμπτη, δικαστήριο του Παρισιού διέταξε την Airbnb να πληρώσει πρόστιμο 8 εκατ. ευρώ στον δήμο επειδή επέτρεπε σε σπίτια που δεν έχουν καταχωρηθεί στα αρχεία του δήμου, να διαφημίζονται στην πλατφόρμα. Την ίδια ημέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες που θέλουν να νοικιάζουν τα σπίτια τους στο Παρίσι, πρέπει να τα καταχωρήσουν επισήμως στη λίστα του δήμου, αλλιώς θα βγουν από την πλατφόρμα. Το ίδιο θα γίνει και σε άλλες γαλλικές πόλεις μέχρι το τέλος του έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!