Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Γαλλία: «Επιέκεια» ζήτησε ο εισαγγελέας για την Μπακό που σκότωσε τον βιαστή και βασανιστή σύζυγό της
[Protagon]: Γαλλία: «Επιέκεια» ζήτησε ο εισαγγελέας για την Μπακό που σκότωσε τον βιαστή και βασανιστή σύζυγό της

[Protagon]: Γαλλία: «Επιέκεια» ζήτησε ο εισαγγελέας για την Μπακό που σκότωσε τον βιαστή και βασανιστή σύζυγό της

Επιείκεια ζήτησε η κατηγορούσα αρχή στην δίκη της Βαλερί Μπακό, που κατηγορείται για την δολοφονία του βίαιου συζύγου και προαγωγού της, και την καταδίκη της χωρίς φυλάκιση, με την προσμέτρηση του γεγονότος ότι υπήρξε «θύμα».

Η γυναίκα έζησε για χρόνια τον εφιάλτη αφού από τα 12 της τη βίαζε ο πατριός της, ο οποίος έγινε στη συνέχεια σύζυγός της, την ξυλοκοπούσε και την ανάγκαζε να εκδίδεται.

«Η Βαλερί Μπακό δεν μπορούσε να αφαιρέσει την ζωή αυτού που την τρομοκρατούσε», αλλά πρέπει να καταδικασθεί χωρίς να επιστρέψει στην φυλακή, δήλωσε ο εισαγγελέας τονίζοντας ότι τα τέσσερα παιδιά της την έχουν ανάγκη. Και πρότεινε την επιβολή ποινής φυλάκισης πέντε ετών, τεσσάρων με αναστολή, πράγμα που σημαίνει την αποφυλάκισή της αφού έχει εκτίσει έναν χρόνο φυλάκισης.

Η40χρονη σήμερα Γαλλίδα σκότωσε τον Ντανιέλ Πολέτ στις 13 Μαρτίου 2016 με μία σφαίρα στον αυχένα, έπειτα από 24 χρόνια βιασμών, ακραίας βίας και εξαναγκασμού σε εκπόρνευση.

Η Βαλερί Μπακό και δίπλα της ο Ντανιέλ Πολέτ

Ακούγοντας την αγόρευση του εισαγγελέα η Βαλερί Μπακό ξέσπασε σε κλάματα και λιποθύμησε εμφανώς εξαντλημένη.

«Το Εφετείο, είναι η επιβεβαίωση των αξιών του πολιτισμού και πρώτης από όλες της αρχής της προστασίας της ζωής. Μια κοινωνία που παίρνει την δικαιοσύνη στα χέρια της, καταλήγει σε πόλεμο των μεν εναντίον των δε». Ωστόσο, «νέα φυλάκιση δεν θα απέφερε στοιχείο περισσότερης προστασίας: η εγκληματολογική επικινδυνότητα είναι πολύ χαμηλή», είπε ο εισαγγελέας εξηγώντας ότι «η ποινή πρέπει μάλλον να συνοδεύει παρά να αποσύρει εκ νέου».

Κατά την διάρκεια της δίκης, η υπεράσπιση περιέγραψε τις ακραίες βιαιοπραγίες τις οποίες υπέστη επί σχεδόν 25 χρόνια η Βαλερί Μπακό και τον φόβο της για την συνέχισή τους στην ίδια την κόρη της Καρλίν, 14 ετών, κατά το χρονικό σημείο την δολοφονίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!