Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Γαλλία: Επανεξελέγη η Μαρίν Λεπέν στην ηγεσία της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης
[Protagon]: Γαλλία: Επανεξελέγη η Μαρίν Λεπέν στην ηγεσία της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης

[Protagon]: Γαλλία: Επανεξελέγη η Μαρίν Λεπέν στην ηγεσία της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης

Η Μαρίν Λεπέν επανεξελέγη, χωρίς έκπληξη, την Κυριακή στην προεδρία του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνική Συσπείρωση (Rassemblement National, RN), για μια τέταρτη θητεία, την οποία θα πρέπει να εγκαταλείψει προσωρινά το φθινόπωρο προκειμένου να αφοσιωθεί στις προεδρικές εκλογές.

Μοναδική υποψήφια, η επικεφαλής του RN από το 2011, εξελέγη με ποσοστό 98,35% των ψήφων των μελών του κόμματος, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που ξεκίνησε στο Περπινιάν, στη νότια Γαλλία.

Το νούμερο 2 του RN, Ζορντάν Μπαρντελά, ορίστηκε ως ο «πρώτος αντιπρόεδρος» της Εθνικής Συσπείρωσης.

Αυτός ο πιστός σύμμαχος της Μαρίν Λεπέν θα γίνει το φθινόπωρο και σε ηλικία μόλις 25 ετών, ο προσωρινός πρόεδρος του κόμματος, για όσο διαρκέσει η προεκλογική εκστρατείας της αρχηγού του RN για τις προεδρικές εκλογές.

Τα μέλη του κόμματος ψήφισαν υπέρ μιας αλλαγής στο καταστατικό, που θα επιτρέπει η προσωρινή προεδρία να διαρκεί «12 μήνες».

Η Μαρίν Λεπέν αναμένεται να εκφωνήσει μια ομιλία αργότερα σήμερα, στην οποία η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς θα αναφερθεί σε θεμελιώδη θέματα του κόμματός της, όπως τη μετανάστευση.

Πριν από την ομιλία της, δήλωσε, ενώπιον δημοσιογράφων, πως είναι «εξαιρετικά μαχητική και αποφασισμένη» και διόλου «αποθαρρυμένη» για τις προεδρικές.

«Δεν έχω αμφιβολία για ό,τι είναι απαραίτητο να κάνω για τη Γαλλία», τόνισε.

Το RN θέλει να κινητοποιήσει τα μέλη του, έπειτα από την αποτυχία στις περιφερειακές εκλογές , που φρέναρε την ορμή του προς τον προεδρικό θώκο τον προσεχή Απρίλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!